FINANCIEEL.com

Apple iPhone 15 Pro prijsverhoging naar verluidt in overweging

Apple iPhone 15 Pro prijsverhoging naar verluidt in overweging

Mannen praten op hun mobiele telefoons voor een iPhone 14-advertentie, in Kolkata op 27 september 2022.

Nurfoto | Nurfoto |

Appel overweegt de prijs van zijn high-end iPhone Pro’s te verhogen wanneer er dit najaar nieuwe modellen uitkomen, aldus Bloomberg.

Apple brengt doorgaans nieuwe iPhones uit in september. Sinds 2019 heeft het bedrijf een high-end iPhone Pro verkocht die in de VS begint bij $ 999 en een Max-model met een groter scherm voor minstens $ 1.099.

Nu zouden de nieuwste high-end modellen van Apple naar verluidt een prijsstijging kunnen krijgen die de totale inkomsten van het bedrijf zou verhogen door de gemiddelde verkoopprijs van een nieuwe iPhone te verhogen.

Apple verhoogde de prijzen voor nieuwe iPhone-modellen in de VS niet tijdens de Covid-pandemie, hoewel het bedrijf te maken had met tekorten aan onderdelen en zei dat de inflatie de kosten voor sommige diensten, zoals vracht en onderdelen, deed stijgen.

Apple verandert echter vaak de prijzen voor zijn producten over de hele wereld als reactie op valutaschommelingen, ook op de iPhone 14-apparaten van vorig jaar.

Apple reageerde niet op een verzoek om commentaar.

De nieuwe iPhone-modellen zouden een USB-C-oplader kunnen hebben, in plaats van een eigen Lightning-oplader, nadat vorig jaar nieuwe Europese regelgeving werd aangenomen. Volgens supply chain-analist Ming-Chi Kuo zouden de nieuwe Pro-modellen kunnen worden geleverd met een titanium kast en dunnere bezels.

De prijsverhoging zou Apple ook kunnen helpen profiteren van recente trends in de smartphone-industrie. Over het algemeen zijn de verzendingen van smartphones al een jaar stilgevallen, maar consumenten hebben nog steeds trek in de beste en duurste apparaten, zeggen analisten.

“Hoewel het herstel van de wereldwijde vraag naar smartphones achterblijft bij de verwachtingen, lijkt het erop dat de premiummarkt (en dus Apple) minder wordt beïnvloed”, schreef Sidney Ho, analist van Deutsche Bank, maandag in een notitie.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert