FINANCIEEL.com

Apple iOS 17 openbare bèta: hoe te installeren

Apple iOS 17 openbare bèta: hoe te installeren

Apple CEO Tim Cook houdt de nieuwe 15-inch MacBook Air vast tijdens de Apple Worldwide Developers Conference in Cupertino, Californië, 5 juni 2023.

Justin Sullivan |

Appel heeft zojuist een openbare preview uitgebracht van de grote iPhone-update, iOS 17, die verschillende grote veranderingen bevat, waaronder betere autocorrectie, een liggende docking-modus en offline apps. Het geeft een voorproefje van wat we kunnen verwachten wanneer Apple dit najaar de definitieve versie lanceert wanneer het nieuwe iPhones lanceert.

In voorgaande jaren omvatte het installeren van een openbare bèta het inschrijven van uw e-mailadres op de website van Apple en een lastig proces waarbij een certificaat moest worden geïnstalleerd.

Dit jaar is het proces sterk vereenvoudigd. Dit is wat u moet doen:

  • Zorg ervoor dat je telefoon iOS 17 kan installeren, wat waarschijnlijk het geval is als je hem na 2018 hebt gekocht of een iPhone XS of nieuwer hebt. Hier is een lijst.
  • Zorg ervoor dat je hebt geüpdatet naar de nieuwste openbare versie van iOS, nieuwer dan 16.4.
  • Ga vervolgens naar Instellingen > Algemeen > Software-update. De optie om de openbare bèta van iOS 17 te selecteren, bevindt zich in een vervolgkeuzemenu.

De openbare bèta van Apple voor iOS heeft de meeste functies die in de definitieve releaseversie zullen worden opgenomen, maar is nog niet voor iedereen klaar. Apple staat niet-softwareontwikkelaars toe om de openbare bèta te installeren om informatie over bugs te verzamelen, zodat ze kunnen worden geplet voordat iOS in de herfst officieel wordt uitgebracht.

Het is leuk voor gebruikers die de toekomst een paar maanden eerder willen ervaren. Houd er echter rekening mee dat deze software vol bugs kan zitten en onstabiel kan zijn. Apple moedigt iedereen die het wil installeren aan om ervoor te zorgen dat er een back-up van de gegevens op het apparaat wordt gemaakt.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert