Apple-headset wordt mogelijk uitgesteld tot volgend jaar, zegt het rapport

By Jernst van Waal

Een deelnemer draagt ​​een HTC Corp. Vive virtual reality (VR)-headset tijdens de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Jose, Californië, VS, op maandag 5 juni 2017.

David Paul Morris | Bloomberg | Getty Images

Apple overweegt om het debuut van zijn langverwachte virtual reality-headset op zijn vroegst tot eind 2022 uit te stellen, aldus Bloomberg.

Hoewel Apple het werk aan een headset nooit publiekelijk heeft bevestigd, geloven investeerders en analisten steeds meer dat een dergelijk apparaat een grote nieuwe productcategorie voor de techgigant zal worden. Een groot team, de Technology Development Group genaamd, werkt naar verluidt aan de headset.

Apple was volgens het rapport eerder van plan om het product te introduceren op de ontwikkelaarsconferentie, maar zou het kunnen uitstellen vanwege uitdagingen in verband met oververhitting, camera’s en software.

Een vertraging zou het enthousiasme voor de metaverse, een verzameling technologieën die verband houden met augmented en virtual reality, vaak publiekelijk verdedigd door rivalen, bedreigt te worden. Analisten in de sector verwachtten dat Apple’s productintroductie de industrie een boost zou geven.

Een vertraging kan ook vragen oproepen over het go-to-market-plan van Apple. De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van de iPhone-maker wordt gezien als een ideale locatie om softwaremakers enthousiast te maken voor het maken van apps voor een nieuw product.

De headset zal naar verwachting een virtual reality-ervaring bieden met een scherm met hoge resolutie. Sommige rapporten zeggen dat het mogelijk meer dan $ 1.000 kost, veel hoger dan de huidige VR-headsets zoals de Meta Quest van $ 299.

Volgens het Bloomberg-rapport zal de focus liggen op communicatiemiddelen en mediaconsumptie. Een apart augmented reality-product, met heldere lenzen, is nog jaren verwijderd, aldus het rapport.

Apple vertelt leveranciers dat het product volgens Bloomberg in het eerste jaar maar liefst 10 miljoen stuks zou kunnen verkopen.

Een Apple-vertegenwoordiger weigerde commentaar te geven.

Lees het volledige Bloomberg-rapport.