FINANCIEEL.com

Amerikanen in Europa delen wat ze hebben geleerd over het meenemen van PTO naar het buitenland

Amerikanen in Europa delen wat ze hebben geleerd over het meenemen van PTO naar het buitenland

De VS zijn berucht vanwege hun hopeloze houding ten aanzien van het verstrekken van betaald verlof aan werknemers.

Het is de enige geavanceerde economie ter wereld die geen federale wetten heeft die betaald verlof voor vakanties of ziekteverlof vereisen, en als gevolg daarvan vertrouwen velen op beleid dat per werkgever verschilt. Als het aan bedrijven wordt overgelaten, krijgt de gemiddelde Amerikaanse werknemer slechts 11 dagen betaalde vakantie in zijn eerste jaar bij een bedrijf, volgens het Bureau of Labor Statistics.

Dat loopt op tot 15 dagen na vijf jaar dienst, maar verbleekt in vergelijking met wat wettelijk verplicht is in veel andere landen over de hele wereld.

In een cultuur die productiviteit hoog in het vaandel heeft staan, laten zelfs werknemers die wel vakantiedagen krijgen deze vaak op tafel liggen. Maar voor sommige mensen brengt de kans om naar het buitenland te verhuizen, met name naar Europa, een geheel nieuwe kijk op het nemen van betaald verlof van het werk.

Krys Alexandra, 26, woonde in Arizona en verhuisde 18 maanden geleden naar Duitsland om Europa te verkennen en vanwege haar sterke interesse in de Duitse cultuur. Zij houdt zich bezig met toezichthoudende administratie en financiële begeleiding.

Elexandra heeft recht op 30 betaalde vrije dagen in Duitsland en was verrast toen ze ontdekte dat het “extreem eenvoudig” is om verlof aan te vragen.

Haar langste vakantie was een verblijf van drie weken in Zuid-Korea, en het bleek dat het meest nuttige wat ze op het werk deed om zich voor te bereiden, was om transparantie te bieden aan de rest van haar team, vertelt ze aan CNBC Make It.

Meer dan de helft van de e-mailantwoorden die ik ontvang, zijn automatische antwoorden waarin staat dat de persoon tot half juli of augustus op vakantie is.

Kimberly Sorce

Amerikaan die in Zweden woont

“Vaak is het iets dat we als privé beschouwen als we op vakantie gaan in de Verenigde Staten”, zegt ze. “In Duitsland was ik erg uitgesproken over waar ik naartoe ging en voor hoelang, dus als iemand vragen had of zich zorgen maakte over mijn afwezigheid, wisten ze waarom ik voor langere tijd niet beschikbaar zou zijn.”

Tegen de tijd dat ze terugkeerde, merkte ze dat “het vrij gemakkelijk was om weer aan het werk te gaan. Bijna alle werknemers met wie ik werk werden op de hoogte gebracht, dus mijn werk werd gepauzeerd totdat ik terugkwam.”

Plan weken achter elkaar vooruit

Kimberly Sorce, 32, groeide op in New Jersey, maar verhuisde in mei 2022 naar Malmö, Zweden om bij haar verloofde te zijn die daar opgroeide. Ze werkt als bedrijfsontwikkelingsvertegenwoordiger voor een technologiebedrijf en moet “nog steeds wennen aan” 30 dagen betaalde vakantie per jaar. (Zweden zijn wettelijk gegarandeerd van 25 betaalde vakantiedagen.)

Kimberly Sorce verhuisde in 2022 van New Jersey naar Zweden en werkt voor een technologiebedrijf.

Met dank aan onderwerp

Verlof aanvragen is gemakkelijk en wordt vrijwel altijd onmiddellijk goedgekeurd – het enige knelpunt is van tevoren plannen, aangezien wordt verwacht dat mensen meerdere weken achter elkaar vrij nemen. “We moesten onze aanvragen voor onze zomervakantieweken in april indienen”, zegt Sorce.

Ze zegt dat haar Europese collega’s en klanten “algemeen begrijpen dat de zaken in de zomer langzamer gaan en in de herfst weer aantrekken”. Tijdens de zomer, zegt ze, “is meer dan de helft van de e-mailantwoorden die ik ontvang automatische antwoorden waarin staat dat de persoon tot half juli of augustus op vakantie is.”

Afgezien daarvan is de omvang van Sorce’s werkvoorbereiding vóór de vakantie eenvoudig: “Vertel uw collega’s gewoon wanneer u op vakantie gaat, zodat ze weten dat ze u een paar weken niet zullen zien.” Stel vervolgens “een automatisch antwoord in voor uw inbox en u bent klaar om te gaan.”

Loskoppelen van het werk

Volgens een rapport van Glassdoor uit 2022 zegt ongeveer 54% van de Amerikaanse professionals dat ze nog steeds op vakantie werken of het moeilijk vinden om de stekker uit het stopcontact te halen.

Maar voor Alexandra is het verbreken van het werk terwijl ze weg is ingebakken in de cultuur. “Mijn supervisor weigert eigenlijk om vragen te beantwoorden die ik heb over werk terwijl ik op vakantie ben”, zegt ze. “Het wordt als zeer onbeleefd beschouwd om werknemers te vragen naar werk terwijl ze vrij zijn.”

Het is handig dat Alexandra haar PTO kan zien als een garantie waar ze recht op heeft, in plaats van als een extraatje dat ze moet bewijzen dat ze het waard is.

Terwijl ze zich in de VS vaak schuldig voelde omdat ze vrij nam en alsof ze opwinding moest veinzen om weer aan het werk te gaan, “in Duitsland weten we allemaal dat iedereen recht heeft op een bepaald aantal dagen”, dus mensen hebben meer zin om hun vakantie te plannen en kunnen zelfs uitgerust weer aan het werk.

Sorce voelt zich nooit gedwongen om haar werktelefoon of laptop mee te nemen als ze op reis gaat. Over het algemeen beschouwt ze de balans tussen werk en privéleven in Zweden als “onvergelijkbaar”.

“In Amerika verheerlijken we de ‘drukte’ en overuren maken, en de hardste werker zijn, en het wordt geprezen op de werkvloer en beloond”, zegt Sorce. “Hier is dat gewoon geen ding. Niemand wil overwerken omdat ze liever wat minder geld verdienen, maar genieten van hun vrije tijd.”

Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Meld je aan voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Download het gratis rapport van CNBC, 11 manieren om te zien of we in een recessie zittenwaar Kelly Evans de belangrijkste indicatoren bespreekt dat er een recessie op komst is of al is begonnen.

Uitchecken: Hustle-cultuur is niet dood, het heeft net een Gen Z-rebranding gekregen: ‘Mensen willen tijd om hun leven te leven’

Hoe een 26-jarige die $ 27.000 verdient in Seattle, Washington, haar geld uitgeeft

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert