Amerikaanse ruwe futures in beeld als de vraag naar coronavirus deukt

By admin

Werknemers die olie winnen uit oliebronnen in het Permbekken in Midland, Texas op 1 mei 2018.

Benjamin Lowy | Getty Images

De prijs van ruwe olie in de VS daalde maandag in de ochtend van de Aziatische handelsuren toen traders zich druk maakten over een inzinking als gevolg van de pandemie van het coronavirus, waarbij een analist de situatie in de Verenigde Staten beschreef als ‘behoorlijk nijpend’.

De prijzen op het contract van mei voor West Texas Intermediate ruwe futures daalden met 14,18% tot 15,68 dollar per vat. Ondertussen steeg de internationale benchmark Brent-futures 1,07% lager tot $ 27,78 per vat.

Daniel Hynes van ANZ vertelde maandag aan de “Squawk Box” van CNBC dat een van de redenen achter de “krater” in de prijzen van ruwe olie in de VS de nakende afloop was van het futures-contract van mei, dat volgens Refinitiv op dinsdag zal plaatsvinden. Het WTI-contract van juni daalde 5,63% tot $ 23,62 per vat.

Hynes, een senior grondstoffenstrateeg bij ANZ, sloeg een sombere toon over de situatie in de Verenigde Staten.

Er is echte druk op de opslag in de relatief niet aan zee grenzende markt als gevolg van de “ineenstorting van de vraag”, vertelde hij aan CNBC.

“” Zonder enige hoop, neem ik aan, in ieder geval de komende maand … over versoepeling. Ik denk dat de prijzen onder druk zullen blijven staan, ‘zei Hynes.