Amazon zal HBO volgend jaar van Amazon Channels verwijderen

In een overwinning voor AT & T’s WarnerMedia zal HBO niet langer beschikbaar zijn als Amazon Channel nadat hun huidige plaatsingsovereenkomst volgend jaar afloopt, volgens mensen die bekend zijn met de kwestie.

Tegenwoordig stelt HBO’s aanwezigheid in de Amazon Channels-winkel gebruikers in staat om reguliere HBO-programma’s te bekijken in de gebruikersinterface van Amazon Fire TV, waardoor het voor consumenten gemakkelijk wordt om zich te abonneren en aan te melden. Maar deze plaatsing was een belangrijk knelpunt in de onderhandelingen om HBO Max, de aparte streamingdienst van het bedrijf, op het Amazon Fire TV-platform te krijgen, aldus de mensen, die vroegen om niet genoemd te worden omdat de dealvoorwaarden privé zijn.

Die gesprekken duurden maanden voordat ze deze week met een deal sloten.

HBO Max bevat aanvullende inhoud die niet beschikbaar is op HBO, zoals “South Park en” The Big Bang Theory “. Na verloop van tijd zou WarnerMedia willen dat de HBO Max-applicatie het enige toegangspunt wordt tot HBO-services op streamingplatforms.

Hoewel dit onderscheid in de gebruikersinterface voor de meeste consumenten misschien esoterisch aanvoelt, is het voor WarnerMedia erg belangrijk. Door abonnees binnen de HBO Max-applicatie te houden, kan WarnerMedia een directe relatie hebben met consumenten en kijkersinformatie verkrijgen die kan worden gebruikt voor gerichte advertenties. Een door advertenties ondersteunde versie van HBO Max staat gepland voor volgend jaar.

Consumenten die HBO hebben gekocht via Amazon Channels, kunnen zonder extra kosten inloggen op HBO Max via de HBO Max-applicatie. Legacy HBO blijft in de Channels-winkel totdat de overeenkomst – die los staat van de HBO Max-deal – volgend jaar afloopt.

Toch zou het weghouden van HBO en HBO Max uit de Amazon Channels-winkel de groei van het aantal abonnees kunnen schaden.

Nu de deal van Amazon rond is, zal WarnerMedia zijn aandacht richten op het sluiten van een overeenkomst met Roku, het grootste streaming videoplatform naar marktaandeel, aldus de mensen. Roku heeft ook een kanaalbedrijf, dat HBO Max probeert te vermijden. WarnerMedia zal ook moeten komen tot een overeenkomst voor het delen van advertentie-inkomsten met Roku, vergelijkbaar met NBCUniversal’s Peacock, die in september een deal bereikte met Roku.

Woordvoerders van WarnerMedia en Amazon weigerden commentaar te geven.

Plaats een reactie