FINANCIEEL.com

Amazon schrapt meer dan 180 banen in de gamingdivisie

Amazon schrapt meer dan 180 banen in de gamingdivisie

Jakub Porzycki | Nurfoto |

Amazone heeft maandag aangekondigd dat het meer dan 180 banen zal schrappen in zijn Amazon Games-divisie, omdat het zijn inspanningen opnieuw zal richten op Prime Gaming, volgens een interne bedrijfsmemo bekeken door CNBC.

Het bedrijf zal zijn Game Growth- en Crown Channel-initiatieven beëindigen als onderdeel van de herstructurering. Nu zal Amazon zich concentreren op aankomende lanceringen zoals ‘Throne and Liberty’ en ‘Blue Protocol’, evenals toekomstige initiatieven zoals ‘Tomb Raider’ en ‘The Lord of the Rings’-games, Christoph Hartmann, vice-president van Amazon Games , schreef in de memo aan medewerkers.

“Ik weet dat dit moeilijk nieuws is en dat de impact breed gevoeld zal worden”, schreef Hartmann. “Het voelt nooit goed om afscheid te nemen van collega’s. Dit is geen beslissing waar het leiderschapsteam snel tot kwam; het was het resultaat van uitgebreide overwegingen en roadmaps voor onze toekomst.”

De aandelen van Amazon daalden maandag met minder dan 1%.

De laatste banenverlies bij Amazon komt omdat CEO Andy Jassy het afgelopen jaar in de kostenbesparingsmodus heeft gezeten, omdat het bedrijf te kampen had met hoge rentetarieven en inflatie. Als gevolg hiervan heeft Amazon de grootste ontslagen in zijn geschiedenis doorgevoerd, waarbij sinds afgelopen herfst 27.000 banen zijn geschrapt. Het bedrijf bevroor ook de aanwervingen voor bedrijven, en Jassy heeft geprobeerd de kosten binnen het hele bedrijf per eenheid te verlagen.

In oktober rapporteerde Amazon winstcijfers over het derde kwartaal, waaruit bleek dat de kostenbesparingen vruchten hebben afgeworpen. De omzet van het bedrijf steeg in het derde kwartaal met 13% naar $143,1 miljard, terwijl de nettowinst ruimschoots verdrievoudigde van $2,9 miljard een jaar eerder naar $9,9 miljard.

Hartmann schreef dat het bedrijf na verdere evaluatie van de Amazon Games-activiteiten besloot dat het zijn inspanningen en middelen moest concentreren “om geweldige games aan spelers te leveren, nu en in de toekomst”, aldus de memo.

– Annie Palmer van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Mis deze verhalen van CNBC PRO niet:

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert