FINANCIEEL.com

Amazon schrapt ‘enkele honderden’ banen bij de Alexa-divisie

Amazon schrapt ‘enkele honderden’ banen bij de Alexa-divisie

Bezoekers van Amazon Alexa starten op tijdens de internationale elektronica- en innovatiebeurs IFA in Berlijn op 10 september 2019.

Nurfoto |

Amazone is vrijdag begonnen met het ontslaan van “enkele honderden” mensen in de Alexa-divisie als onderdeel van de bredere broekriem die sinds vorig jaar aan de gang is, bevestigde het bedrijf.

Daniel Rausch, Amazon’s vice-president van Alexa en Fire TV, stuurde een briefje naar het personeel om hen op de hoogte te stellen van het banenverlies, volgens een kopie van de memo gedeeld door een Amazon-woordvoerder.

“Terwijl we doorgaan met uitvinden, verschuiven we een deel van onze inspanningen om beter af te stemmen op onze zakelijke prioriteiten, en wat we weten is het belangrijkst voor klanten – waaronder het maximaliseren van onze middelen en inspanningen gericht op generatieve AI”, schreef Rausch in de memo. , wat eerder werd gemeld door GeekWire. “Deze verschuivingen leiden ertoe dat we een aantal initiatieven stopzetten, wat ertoe leidt dat honderden rollen worden geëlimineerd.”

Amazon heeft niet gespecificeerd welke Alexa-initiatieven het als gevolg van de verhuizing stopzet.

Het bedrijf zal vrijdag contact opnemen met werknemers in de VS en Canada die getroffen zijn. Stafmedewerkers in India zullen volgende week op de hoogte worden gesteld, terwijl de timing in andere regio’s afhankelijk is van lokale regelgeving, zei Rausch.

Amazon-CEO Andy Jassy is sinds vorig jaar bezig met kostenbesparingen, omdat het bedrijf rekening houdt met een economische neergang en een vertragende groei in zijn kernactiviteiten in de detailhandel. Het bedrijf startte de grootste ontslagen in zijn geschiedenis, schrapte meer dan 27.000 banen en schrapte veel van zijn meer onrendabele initiatieven. Amazon schrapte eerder werknemers in zijn apparaten- en dienstendivisie, waartoe Alexa behoort.

Sinds de lancering in 2014 heeft Amazon grote investeringen gedaan in Alexa en toptalent toegewezen om de technologie te laten groeien, grotendeels onder leiding van Jeff Bezos, die Alexa voor het eerst pitchte en er sterk van overtuigd was dat stem een ​​sleutelrol zou spelen in de manier waarop mensen omgaan met computers in de toekomst. de toekomst. Op een gegeven moment had Amazon 5.000 mensen die aan Alexa en Echo werkten.

Alexa en dergelijke digitale assistenten waren ooit baanbrekende technologie, maar ze krijgen te maken met toenemende concurrentie van generatieve kunstmatige intelligentie en chatbots zoals OpenAI’s ChatGPT. In september plaagde Amazon updates voor Alexa die verband houden met generatieve AI, zoals het opstellen van berichten namens gebruikers. De eenheid die toezicht houdt op Alexa heeft ook een nieuwe leider, nadat Dave Limp, hoofd van apparaten, al lange tijd vertrok om zich bij Bezos’ raketbedrijf Blue Origin aan te sluiten. Limp werd opgevolgd door ervaren Microsoft-directeur Panos Panay.

Rausch zei dat Amazon “aangemoedigd blijft door de vooruitgang die we boeken met Alexa”, en merkt op dat gebruikers “tientallen miljoenen keren per uur” interactie hebben gehad met de virtuele assistent, en dat er meer dan 500 miljoen Alexa-apparaten in de huizen van consumenten zijn.

HORLOGE: Amazon werkt samen met Snap om Shopping-advertenties weer te geven

Amazon werkt samen met Snap om Shopping-advertenties in de app weer te geven

Mis deze verhalen van CNBC PRO niet:

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert