FINANCIEEL.com

Amazon kondigt Q aan, een AI-chatbot voor bedrijven

Amazon kondigt Q aan, een AI-chatbot voor bedrijven

Amazon Web Services CEO Adam Selipsky spreekt op de Bloomberg Technology Summit in San Francisco op 22 juni 2023.

David Paul Morris | Bloomberg |

Amazone heeft dinsdag een nieuwe chatbot aangekondigd genaamd Q die mensen op het werk kunnen gebruiken.

Het product, aangekondigd op de Reinvent-conferentie van Amazon Web Services in Las Vegas, vertegenwoordigt Amazon’s nieuwste poging om deze uitdaging aan te gaan Microsoft En Googlen in productiviteitssoftware. Het komt een jaar nadat de door Microsoft gesteunde startup OpenAI zijn ChatGPT-chatbot lanceerde, die generatieve kunstmatige intelligentie heeft gepopulariseerd voor het maken van mensachtige tekst als reactie op een paar regels menselijke input.

Een niveau voor zakelijke gebruikers kost $ 20 per persoon per maand. Een versie met extra functies voor ontwikkelaars en IT-medewerkers kost $25 per persoon per maand.

In eerste instantie kan Q mensen helpen de mogelijkheden van AWS te begrijpen. Mensen zullen ermee kunnen praten in communicatie-apps zoals Verkoop krachten Slack en tekstbewerkingsapplicaties van softwareontwikkelaars, zei Adam Selipsky, CEO van AWS, op het podium van Reinvent. Het zal ook verschijnen in de online Management Console van AWS.

De tool kan automatisch wijzigingen aanbrengen in de broncode, zodat ontwikkelaars minder werk te doen hebben, aldus Selipsky. De dienst zal verbinding kunnen maken met meer dan veertig bedrijfssystemen, zei hij. Dat omvat Microsoft 365, Dropbox, Salesforce en Zendesk, samen met de S3-gegevensopslagservice van AWS. Mensen kunnen ook documenten uploaden en er vragen over stellen tijdens de interactie met Q.

“AWS Q zal een gamechanger zijn voor AWS-klanten die over een overvloed aan serviceopties beschikken, die vaak overlappen om te navigeren”, schreef Steven Dickens, vice-president en praktijkleider bij de Futurum Group, een onderzoeksbureau voor de technologie-industrie. “AWS heeft de drang weerstaan ​​om voor elke dienst in zijn portfolio een AI-assistent te maken en als gevolg daarvan verwacht ik dat Q de komende maanden breed zal worden toegepast door zowel ontwikkelaars als cloudbeheerders.”

Amazon heeft in de loop der jaren een handvol eindgebruikersapplicaties geïntroduceerd. Er zijn tools voor het beheren van toeleveringsketens, e-mail, gecodeerde berichtenuitwisseling, videogesprekken, klantenservice en marketingactiviteiten. Geen enkele daarvan was een grote hit, en een groot deel van de inkomsten die AWS genereert, komt uit kerncomputer- en opslagdiensten.

Een preview-versie van Q is nu beschikbaar.

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert