Site pictogram Financieel.com

Amazon kent auto’s, $ 100.000 contante bonussen toe aan gevaccineerde werknemers

Amazon gaf auto’s en $ 100.000 contante bonussen weg aan een handvol gevaccineerde magazijnmedewerkers als onderdeel van zijn lopende sweepstakes om werknemers aan te moedigen zich te laten inenten.

Vier magazijnmedewerkers en een medewerker van Whole Foods kregen auto’s ter waarde van maar liefst $ 40.000 nadat ze het bewijs van Covid-19-vaccinatie hadden geleverd, kondigde het bedrijf maandag aan in een Instagram-bericht op zijn “Amazon Vest Life” -account, dat nieuws en lifestyle-inhoud verspreidt voor medewerkers in de frontlinie.

Vorige week kregen drie magazijn- en Whole Foods-medewerkers $ 100.000 contante beloningen voor het laten vaccineren, zei Amazon in een aparte Instagram-post.

Amazon lanceerde in augustus een loterij om werknemers te belonen die het Covid-19-vaccin hadden gekregen en om mensen aan te moedigen om hun foto’s te maken. Het heet ‘Max Your Vax’ en biedt werknemers de kans om auto’s te winnen, een week betaald verlof, compleet met een vakantiepakket van $ 12.000, evenals geldprijzen ter waarde van $ 100.000 en $ 500.000.

Volgens Amazon worden deze maand tot half oktober in totaal 18 prijzen uitgereikt. Om deel te nemen, leveren medewerkers via een interne website het bewijs dat ze volledig zijn ingeënt.

Amazon heeft zijn eerstelijnswerkers niet verplicht zich te laten vaccineren, maar deze sweepstakes dienen als een duwtje in de rug om vaccinatie aan te moedigen. Amazon heeft ook bonussen tot $ 100 aangeboden aan werknemers en nieuwe medewerkers die een bewijs van vaccinatie tonen.

Amazon staat te popelen om zijn honderdduizenden eerstelijnswerkers te laten vaccineren, aangezien de Covid-deltavariant zich snel over de wereld verspreidt. Het bedrijf heeft enkele veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus hervat die eerder van kracht waren, waaronder maskermandaten in Amerikaanse magazijnen. Bovendien werkt Amazon eraan om het coronavirus-testprogramma in zijn magazijnen opnieuw op te starten nadat de testfaciliteiten ter plaatse zijn stopgezet, meldde de Seattle Times.

Vertegenwoordigers van Amazon reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Mobiele versie afsluiten