FINANCIEEL.com

Amazon aangeklaagd door drie werknemers die beweren dat er sprake is van genderdiscriminatie

Amazon aangeklaagd door drie werknemers die beweren dat er sprake is van genderdiscriminatie

De Amazon Spheres, onderdeel van de Amazon-hoofdkwartiercampus, rechts, in de wijk South Lake Union in Seattle, Washington, VS, op zondag 24 oktober 2021.

Chona Kasinger | Bloomberg |

Drie Amazone Medewerkers hebben maandag hun werkgever aangeklaagd wegens genderdiscriminatie en het bedrijf beschuldigd van vergelding nadat zij hadden geklaagd over ‘chronische problemen met de loonongelijkheid’.

Caroline Wilmuth, Katherine Schomer en Erin Combs, die in verschillende functies werken binnen de bedrijfsonderzoeks- en strategiedivisie van Amazon, beweerden dat het bedrijf vrouwelijke stafmedewerkers lagere functietitels toekent voor dezelfde rollen die worden bekleed door mannen met hogere titels en hogere salarissen. Het bedrijf faalt vervolgens “regelmatig” in het promoten van vrouwen, “wat resulteert in het verrichten van vergelijkbaar werk als mannen met hogere functiecodes voor minder compensatie.”

Vanaf eind 2021 uitten de drie vrouwen deze zorgen bij hun managers en de HR-afdeling van Amazon, wat aanleiding gaf tot een onderzoek naar de vraag of de werknemers vanwege hun geslacht verkeerd werden geclassificeerd. Wilmuth zei dat van de vier onderzoekers in haar team drie vrouwelijke werknemers in lagerbetaalde functiecategorieën waren ingedeeld, terwijl de enige mannelijke onderzoeker in een hogerbetaalde rol op een hoger niveau was ingedeeld. De mannelijke onderzoeker verdiende “ongeveer 150% van het salaris van Schomer”, aldus de klacht.

Wilmuth, Schomer en Combs beweren dat Amazon “binnen enkele weken” nadat zij zich hadden uitgesproken wraak op hen nam door hen te degraderen, hun taakomvang “ernstig” te verkleinen en hun directe rapporten over te dragen aan een ander team dat onder toezicht stond van een mannelijke directeur, die zij hadden beschuldigd van genderdiscriminatie.

“Toen ik ontdekte dat ik aanzienlijk minder betaald kreeg dan de mannen in mijn team, was ik verbijsterd en verwoestend”, zei Wilmuth in een verklaring. “Amazon maakte het vervolgens nog erger nadat ik had geklaagd door het team weg te nemen dat ik had opgericht en helemaal opnieuw had opgebouwd – en mij te degraderen naar een positie die veel minder kansen op loopbaanontwikkeling had.”

In maart stelde een onderzoeker die de zorgen van Wilmuth moest onderzoeken, vast dat de beslissing van Amazon om haar rapporten over te dragen aan een ander team onder toezicht van een mannelijke leidinggevende een “ongelijksoortige impact” had op vrouwen, aldus de klacht. Tijdens het onderzoek sprak de onderzoeker met de mannelijke onderzoeker uit het team van Wilmuth, die erkende dat de reorganisatie “discriminerend was, over gendergrenzen heen” en Wilmuth, Schomer en Combs schaadde.

Amazon-woordvoerder Brad Glasser betwistte de rechtszaak en zei in een verklaring: “Wij geloven dat deze beweringen vals zijn en zullen dat via de juridische procedure aantonen.”

Hij voegde eraan toe dat Amazon geen discriminatie op de werkplek tolereert en dat het alle gemelde gevallen van dergelijk gedrag onderzoekt.

De class action-rechtszaak werd ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank van het westelijke district van Washington. De klacht werd ingediend door Outten & Golden, hetzelfde advocatenkantoor in New York dat a Googlen leidinggevende in haar succesvolle rechtszaak over gendervooroordelen, evenals Uber software-ingenieurs die het bedrijf aanklaagden wegens gender- en rassendiscriminatie.

Amazon heeft de afgelopen jaren te maken gehad met beschuldigingen van gender- en rassendiscriminatie door technologie- en bedrijfsmedewerkers. Het bedrijf opende in 2021 een onderzoek naar zijn werknemersbeoordelingssysteem na beschuldigingen van racistische vooroordelen, en een afzonderlijk onderzoek naar discriminatie en vooroordelen in zijn cloud computing-eenheid. Afgelopen april kondigde Amazon aan dat het een raciale gelijkheidsaudit zou uitvoeren onder zijn werknemers in de frontlinie, onder leiding van voormalig procureur-generaal Loretta Lynch.

HORLOGE: Amazon werkt samen met Snap om Shopping-advertenties weer te geven

Amazon werkt samen met Snap om Shopping-advertenties in de app weer te geven

Mis deze verhalen van CNBC PRO niet:

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert