AirAsia CEO Tony Fernandes over vooruitzichten voor de luchtvaartsector

Tony Fernandes, Group Chief Executive Officer van AirAsia Bhd., Spreekt tijdens een Bloomberg Television-interview aan de zijlijn van het Bloomberg New Economy Forum in Singapore, op woensdag 7 november 2018.

Wei Leng Tay | Bloomberg via Getty Images

SINGAPORE – De vooruitzichten voor de wereldwijde luchtvaartindustrie verbeteren nu meer landen massale immunisatieprogramma’s tegen Covid-19 beginnen uit te rollen, zei AirAsia-baas Tony Fernandes dinsdag.

Als een van Azië’s grootste budgetluchtvaartmaatschappijen verwacht AirAsia tegen het einde van 2021 weer naar “een groot deel” van zijn routes te kunnen vliegen, maar de passagierscapaciteit zal naar verwachting pas in 2023 terugkeren naar het niveau van de pandemie van vóór het coronavirus, aldus Fernandes.

“Het is de moeilijkste uitdaging geweest”, vertelde hij aan CNBC’s “Squawk Box Asia”, als onderdeel van de berichtgeving van het netwerk over de Davos Agenda. ‘Maar ik denk dat de vooruitzichten beter worden.’

“Het belangrijkste is dat er een enorme vraag is en we moeten wachten tot de grenzen opengaan en ik denk dat we een van de eerste soorten bedrijven zijn die zich zullen herstellen, vanuit het perspectief van een luchtvaartmaatschappij, omdat we zeer sterk in binnenlands en regionaal ”, zei hij.

Worstelende industrie

De pandemie van het coronavirus heeft de wereldwijde reis- en toerismesector lamgelegd. Het heeft veel luchtvaartmaatschappijen in de overlevingsmodus gestuurd terwijl ze massaontslagen plegen, bestellingen annuleren, een deel van hun bestaande vloot stopzetten en routes verkorten.

In december zei de International Air Transport Association (IATA) luchtvaartmaatschappijen zullen in 2020 een nettoverlies lijden van $ 118,5 miljard en een verwacht nettoverlies van $ 38,7 miljard in 2021.

AirAsia worstelt ook. In november rapporteerde het bedrijf tussen juli en september een vijfde achtereenvolgend kwartaalverlies en is het bezig geld op te halen via leningen en investeerders. Fernandes zei dat het bedrijf op zoek is naar 2,5 miljard Maleisische ringgit ($ 618 miljoen) voor de hele groep. Dat omvat de digitale activiteiten van AirAsia en de logistieke eenheid, die volgens Fernandes beide goed presteren.

“We lopen een beetje achter op schema dan we wilden, maar het bedrag is precies waar we willen zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat dit kapitaal dat we zullen ophalen ons tot ver in 2023 zal brengen”, zei hij, eraan toevoegend dat de bedrijf zal ontstaan ​​met een betere kostenstructuur, een sterk digitaal bedrijf en een goede vraag naar de luchtvaartmaatschappij.

Het aandeel AirAsia is dit jaar tot dusver bijna 22% gedaald.

Fernandes zei ook dat AirAsia in gesprek is met Airbus en dat het orderboek op lange termijn van de luchtvaartmaatschappij blijft bestaan. “We zullen een deel ervan naar een later tijdstip moeten uitstellen”, zei hij, eraan toevoegend: “We willen dat niet veranderen voor beslissingen op korte termijn.”

AirAsia is een van de grootste klanten van Airbus sinds de luchtvaartmaatschappij jaren geleden overstapte van Boeing. Reuters meldde dat AirAsia sindsdien in totaal meer dan 660 Airbus-jets heeft besteld, inclusief vliegtuigen die nog moeten worden afgeleverd.

Veranderend landschap

De CEO legde uit dat het concurrentielandschap voor luchtvaartmaatschappijen is veranderd als gevolg van de pandemie. Sommige maatschappijen hebben de capaciteit verminderd of hebben de markt helemaal verlaten. Kostenbesparende maatregelen van AirAsia zullen naar verwachting de marges van het bedrijf verbeteren, zei hij.

Volgens Fernandes zullen budgetmaatschappijen die kortere routes vliegen en on-demand services verkopen, sneller herstellen dan luchtvaartmaatschappijen die naar intercontinentale bestemmingen vliegen en afhankelijk zijn van first class en business class reizen.

Hij zei dat zakenreizen meer tijd nodig hebben om te herstellen, omdat meer mensen ervoor zouden kiezen om zakelijke bijeenkomsten virtueel te houden. “Tijd is een geweldige genezer. Uiteindelijk zullen zakenreizen terugkomen, maar er zal een element zijn dat zegt: ‘Nou, ik kan het vanuit Zoom doen’,” voegde Fernandes eraan toe.

Plaats een reactie