Site icon Financieel.com

AFRM begint te handelen op Nasdaq

Bevestig het startscherm van de website van Holdings Inc. op een laptop op een gearrangeerde foto die op woensdag 9 december 2020 is genomen in Little Falls, New Jersey, VS.

Gabby Jones | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

De aandelen van het betalingsbedrijf Affirm stegen met meer dan 103% in zijn beursintroductie op de Nasdaq, waarmee het startsein was voor een waarschijnlijk druk seizoen voor marktdebuten.

De aandelen begonnen te handelen tegen $ 90,90 per aandeel. Affirm had zijn aandelen geprijsd op $ 49 per stuk, boven het streefbereik van $ 41 tot $ 44 per stuk.

Affirm werd in 2013 opgericht door Max Levchin, medeoprichter van PayPal, en is een prominente plek geworden op het gebied van ‘koop nu, betaal later’ waar leningen op het verkooppunt worden aangeboden. Het bedrijf stelt klanten in staat om online aankopen te financieren die in maandelijkse termijnen kunnen worden terugbetaald zonder samengestelde rente op te bouwen.

Het werkt samen met ongeveer 6.500 retailers, waaronder Peloton, Wayfair, Walmart en direct-to-consumer brillenbedrijf Warby Parker. In een update van zijn IPO-aanvraag zei Affirm dat het door meer dan 6,2 miljoen mensen wordt gebruikt. Affirm werkte vorig jaar ook samen met Shopify, waardoor verkopers leningen op afbetaling kunnen aanbieden voor producten die ze verkopen.

Affirm bracht ongeveer $ 510 miljoen aan inkomsten binnen voor het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni, een stijging van 93% ten opzichte van vorig jaar, volgens de documenten. In de drie maanden die eindigden op 30 september, groeide de omzet jaar op jaar met 98%, terwijl het nettoverlies met ongeveer de helft daalde tot $ 15,3 miljoen.

Affirm verdient geld als het een handelaar helpt om iets te verkopen. Het verdient ook rente-inkomsten op leningen die het koopt van bankpartners en op sommige consumentenleningen. Het tarief dat het in rekening brengt, varieert afhankelijk van de kredietwaardigheid van de consument, maar begint vaak bij 0%.

“Ons doel is om een ​​levensvatbaar alternatief voor creditcards te zijn”, vertelde Levchin aan CNBC voorafgaand aan de eerste transactie van het bedrijf.

Morgan Stanley, Goldman Sachs en Allen & Co waren de leidende verzekeraars voor het aanbod. Grote investeerders zijn onder meer Peter Thiel’s Founders Fund, Khosla Ventures en Lightspeed Venture Funds.

Het marktdebuut van Affirm zou een nieuwe succesvolle onderneming kunnen zijn voor Levchin, die 27,5 miljoen aandelen in de online geldschieter bezit. Na de verkoop van PayPal aan eBay in 2002 startte Levchin het sociale applicatiebedrijf Slide. Dat werd in 2010 aan Google verkocht voor een gerapporteerde $ 182 miljoen.

Affirm, dat handelt onder het symbool AFRM, heeft tweemaal de Disruptor 50-lijst van CNBC gehaald.

Abonneer je op CNBC op YouTube.

Exit mobile version