Afgevaardigde van de schatkist Adeyemo zegt dat de VS steun zal krijgen voor wereldwijde minimale belasting

Adewale Adeyemo, de plaatsvervanger van minister van Financiën Janet Yellen, zei woensdag dat het verhogen van het Amerikaanse vennootschapsbelastingtarief tot 28% Amerikaanse bedrijven niet minder concurrerend zal maken, omdat de regering-Biden er vertrouwen in heeft dat het de steun kan krijgen van ontwikkelde landen om wereldwijd een minimumbelasting in te stellen.

“We hebben zeer nauw samengewerkt met onze internationale tegenhangers om een ​​race naar de bodem tegen te gaan op het gebied van internationale belastingen,” vertelde Adeyemo, die door Wally gaat, tegen Sara Eisen van CNBC.

“We geloven dat door beide dingen die we wereldwijd gaan doen in termen van de G-20, waar de Verenigde Staten duidelijk hebben gemaakt dat we terug zijn en we kijken ernaar uit om de wereld te leiden, we in staat zijn om een akkoord bereiken dat in de overgrote meerderheid van de ontwikkelde landen in de wereld ertoe zal leiden dat ze een minimumbelasting gaan heffen ‘, zei de tweede minister van Financiën.

Yellen zei maandag dat ze samenwerkte met de Groep van 20 landen om een ​​minimale vennootschapsbelasting in te voeren die bedrijven ervan weerhoudt naar het buitenland te verhuizen om lagere tarieven te vinden. President Joe Biden heeft van het verhogen van het Amerikaanse vennootschapsbelastingtarief een centraal mechanisme gemaakt om zijn enorme infrastructuurplan van $ 2 biljoen te financieren.

De Republikeinse Partij is ook breed gekant tegen het terugdraaien van de belastingverlagingen van de voormalige president Donald Trump in 2017, waardoor het tarief dat bedrijven betalen over de inkomsten werd verlaagd van 35% naar 21%. Biden’s plan zou niet alleen de verlaging van de vennootschapsbelasting gedeeltelijk ongedaan maken, maar ook andere belangrijke bepalingen van de Tax Cuts and Jobs Act van Trump schrappen.

De president opende woensdag de deur om een ​​compromis te sluiten over zijn voorgestelde verhoging van de vennootschapsbelasting, maar zei dat de VS moedig moeten optreden op het gebied van infrastructuur als ze landen als China willen bijhouden.

Adeyemo verdedigde het uitgebreide infrastructuurplan van de regering-Biden en zei dat de VS investeringen nodig heeft die verder gaan dan reparaties aan wegen en bruggen om wereldwijd te kunnen concurreren in het moderne tijdperk.

“De investeringen waar de president om vraagt ​​in het banenpakket zijn dezelfde investeringen die de Chinezen doen en andere landen doen”, zei Adeyemo. “Het is belangrijk dat we ze nu maken om ervoor te zorgen dat Amerika kan concurreren in de 21e eeuw.”

Hij zei dat het plan van Biden en de bredere definitie van infrastructuur door het Witte Huis niet alleen de voorkeur genieten van progressieve politici, maar ook van leidinggevenden op Wall Street.

Gevraagd naar de kritiek dat het once-in-a-generation-plan zowel te groot als niet voldoende gericht is, duwde Adeyemo terug.

“De pandemie heeft ons geleerd dat we niet alleen kunnen denken aan traditionele infrastructuur, namelijk wegen, bruggen en havens, maar we moeten nadenken over wat er nodig is om te concurreren in de 21e eeuw, waaronder zaken als breedband.” Zei Adeyemo.

“Een van de groepen die het meest door Covid-19 is getroffen, zijn degenen die zorg moeten verlenen aan anderen omdat ze niet in staat zijn om het personeelsbestand te betreden”, voegde hij eraan toe. “Een aantal investeringen die we hier doen, zijn er om ervoor te zorgen dat die personen de steun en infrastructuur om zich heen hebben om ervoor te zorgen dat ze weer aan het werk kunnen en kunnen bijdragen aan de economie.”

Adeyemo’s opmerkingen kwamen een week nadat Biden voor het eerst zijn lang beloofde infrastructuurvoorstel in Pittsburgh had gepresenteerd.

Als het American Jobs Plan wordt aangenomen, zou het honderden miljarden dollars investeren in transportinfrastructuur, watersystemen, breedbandtoegang, elektriciteitsnetten, jobtraining en andere voorzieningen. Het vraagt ​​$ 400 miljard om voor oudere en gehandicapte Amerikanen te zorgen, en $ 300 miljard om betaalbare woningen te bouwen en aan te passen.

Republikeinen zijn vrijwel verenigd in hun verzet tegen het plan zoals het is geschreven, en achten de wetgeving veel te uitgebreid in het licht van het $ 1,9 biljoen Covid-19-hulppakket dat de Democraten eerder dit jaar door het Congres hebben gelopen.

Zowel Yellen als Adeyemo hebben geschiedenis geschreven op het ministerie van Financiën als respectievelijk de eerste vrouw die het bureau leidde en de eerste zwarte adjunct-secretaris.

Plaats een reactie