Advies voor het starten van een bedrijf van Eat Just van miljarden dollars

Eind 2020 behaalde Josh Tetrick een wereldprimeur: zijn foodtechbedrijf Eat Just werd de eerste ter wereld die gekweekte kip voor menselijke consumptie begon te verkopen, nadat hij groen licht had gekregen van de toezichthouders in Singapore.

De historische goedkeuring markeert een grote sprong voorwaarts voor het miljardenbedrijf, aangezien het de gevestigde dierlandbouwindustrie wil ontwrichten.

Maar het was geen gemakkelijke reis, hield de oprichter van het negenjarige bedrijf vol, die vier adviezen had om te delen met andere potentiële ondernemers.

Wees eerlijk

Ten eerste is het belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn over het feit of je je wel of niet wilt inzetten voor een leven van ondernemerschap.

Als je een vredig leven wilt hebben, doe dit dan niet.

Josh Tetrick

oprichter en CEO, Eat Just

“Als je een vredig leven wilt hebben, doe dit dan niet”, zei Tetrick, erop wijzend dat het runnen van een bedrijf vaak allesverslindend is.

“Wees eerlijk tegen jezelf als je het echt wilt doen en het is helemaal prima als het niet voor jou is.”

Bouw veerkracht op

Zoek vervolgens technieken om veerkracht op te bouwen, zodat u niet wordt afgeschrikt wanneer u onderweg met uitdagingen wordt geconfronteerd.

“Er zullen je slechte dingen overkomen”, zei hij, daarbij verwijzend naar niet-toegewijde werknemers, niet-ondersteunende investeerders en vertraagde productlanceringen.

“De manier om ermee om te gaan, is door je niet te wentelen in het verdriet ervan, maar door er direct mee om te gaan”, vervolgde hij. “Dat is een moeilijke spier om op te bouwen, want het is heel gemakkelijk om meegenomen te worden door iets negatiefs dat gebeurt en het je de volgende dag te laten beïnvloeden. Dus je moet een manier bedenken om die veerkracht op te bouwen.”

Josh Tetrick, oprichter en CEO van het Californische foodtechbedrijf Eat Just.

Eet gewoon

Zorg voor een duidelijk bestuur

Ten derde: stel een duidelijk governance-systeem op om te bepalen wie in het bedrijf beslissingen neemt en wanneer – een advies dat Tetrick zei dat hij wenste dat hij het eerder had gekregen. In 2017 werd het hele bestuur van Eat Just vervangen na meningsverschillen met de CEO over bestuur.

“Er is geen juiste manier om corporate governance op te zetten, maar het moet een manier zijn die het soort bedrijf weerspiegelt dat je probeert op te bouwen”, zei de ondernemer.

Dit is een grote gokbedrijf … Ik heb geen interesse om gewoon privé te blijven.

Josh Tetrick

oprichter en CEO, Eat Just

“Voor ons is dit een grote gokbedrijf”, voegde hij eraan toe. “Ik heb geen interesse om aan Nestle te verkopen, ik heb er geen belang bij om gewoon privé te blijven. Uiteindelijk worden we een beursgenoteerd bedrijf … en ik moet ervoor zorgen dat mijn team en uiteindelijk dat ik de autonomie heb om deze beslissingen. “

Los een echt probleem op

Ten slotte, zei Tetrick, zorg ervoor dat je een echt probleem aanpakt.

“We hebben te veel urgente problemen die je uit je voordeur kunt zien – in je dichtstbijzijnde oceaan, de lucht die je inademt, het eten dat op je bord ligt – om een ​​bedrijf te starten dat zich niet richt op het oplossen van een echt probleem, ‘zei hij.

“Het is gemakkelijk om onszelf ervan te overtuigen dat er iets echt een probleem is dat eigenlijk niet is”, vervolgde hij. “Richt je energie op het oplossen van echte problemen en het zal de pijn waarmee je te maken hebt een beetje gemakkelijker te verdragen maken.”

Mis niet: Dit miljardenbedrijf verkoopt in het laboratorium gekweekte kip in een wereldprimeur

Vind je dit verhaal leuk? Abonneer je op CNBC Make It op YouTube!

Plaats een reactie