FINANCIEEL.com

Adidas steeg met 6% na het bijstellen van de verliesprognose voor 2023 op sterke Yeezy-verkopen

Adidas steeg met 6% na het bijstellen van de verliesprognose voor 2023 op sterke Yeezy-verkopen

Een gast van de modeweek gezien terwijl hij rode Adidas yeezy-schoenen droeg, buiten Paul en Joe tijdens London Fashion Week september 2022 op 17 september 2022 in Londen.

Jeremy Moeller / medewerker / Getty Images

Duitse sportkledinggigant Adidas op maandag zei dat het een aanzienlijk kleiner bedrijfsverlies voor het jaar verwacht na het opnemen van beter dan verwachte vroege verkopen van zijn Yeezy-aandelen, die het uitlaadt na het verbreken van de banden met de maker van de collectie Ye.

De aandelen van Adidas waren dinsdag om 10:22 uur BST 6,3% hoger nadat het bedrijf zei dat de potentiële afschrijving van de resterende voorraad nu € 400 miljoen ($ 442,5 miljoen) bedroeg, een daling van € 500 miljoen, omdat het zijn prognose voor het bedrijfsverlies voor 2023 verlaagde van € 700 miljoen naar € 450 miljoen.

Het bedrijf rapporteerde ook een lichte outperformance in de onderliggende Adidas-activiteiten en zei dat het nog steeds verwacht dat de onderliggende bedrijfswinst, exclusief eenmalige zaken met betrekking tot Yeezy en een bredere lopende strategische evaluatie, ongeveer break-even zal zijn voor het jaar.

Adidas beëindigde de samenwerking met muzikant Ye, voorheen bekend als Kanye West, in oktober 2022 nadat hij een reeks aanstootgevende en antisemitische opmerkingen had gemaakt. Na enkele weken van online kritiek noemde Adidas Ye’s opmerkingen “onaanvaardbaar, haatdragend en gevaarlijk” en zei dat het de productie van Yeezy-merkproducten, waaronder schoenen en kleding, zou beëindigen en alle betalingen aan Ye en zijn bedrijven zou stopzetten.

Dat liet de vraag over wat het bedrijf zou doen met zijn bestaande Yeezy-aandelen.

In mei kondigde Adidas aan dat het de inventaris zou verkopen en een “aanzienlijk deel” van de opbrengst zou doneren aan groepen als de Anti-Defamation League en het Philonise and Keeta Floyd Institute for Social Change.

Volgens Morningstar-analist David Swartz tekende Adidas in 2016 een deal om items uit de Yeezy-kledinglijn te produceren en te distribueren, waarbij het merk groeide en bijna $ 2 miljard per jaar opleverde voor het bedrijf, 10% van zijn omzet.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek pictogram

inhoud verbergen

Adidas-aandelenkoers.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert