FINANCIEEL.com

Achter de schermen bij K-pop boyband Treasure

Achter de schermen bij K-pop boyband Treasure

Boyband Treasure woont op 30 november 2022 een rode loper-evenement bij tijdens de Mama Awards 2022 in Osaka.

Yuichi Yamazaki | Afp |

Treasure – de nieuwste boyband van YG Entertainment – is misschien vrij nieuw in de K-popscene, maar de leden hebben al grote dromen.

“Ik wil [us] om meer te zijn dan alleen idolen. Ik wil dat elk lid van de groep een eigen artiest is”, zei co-leider Choi Hyun Suk, die zijn visie deelde met The CNBC Conversation.

Zijn droom is altijd geweest om op te treden tijdens de halftime-show van de Amerikaanse Superbowl, zei de 24-jarige artiest, het oudste lid van de band.

“Ik weet dat het heel moeilijk is, maar dat soort dromen, zelfs als ik net op de rand van die droom sta, wil ik echt dat we die droom vasthouden en niet laten vervagen – net zoals ik me onze groep, Treasure, voorstel.”

Treasure debuteerde in 2020 terwijl Covid-19 zich wild over de wereld verspreidde. Het begon als een 12-koppige band, maar twee van hen vertrokken in november vorig jaar, waardoor de jongensband met slechts 10 leden overbleef.

Drie van zijn leden – Choi en zijn co-leider Park Jihoon (die de artiestennaam Jihoon draagt), evenals rapper Yoshinori Kanemoto, beter bekend als Yoshi – spraken met CNBC over het bescheiden begin van de groep.

Het begin van Treasure

Treasure werd getraind en verzorgd door YG Entertainment, een Zuid-Koreaans entertainmentbedrijf dat ook actief is als een platen- en muziekproductiebedrijf.

De boyband werd gevormd via een reality-overlevingsprogramma genaamd YG Treasure Box, waar stagiairs streden om een ​​plek in wat de boyband zou worden die nu Treasure heet.

Elk van de deelnemers trainde een verschillend aantal jaren met YG – waarvan de langste 6 jaar was, voordat ze deelnamen aan YG’s Treasure Box.

Andere Zuid-Koreaanse entertainmentbedrijven, zoals SM Entertainment en Hybe, geven ook K-pop-trainingsprogramma’s.

YG’s prestatiebeoordeling voor de stagiairs “test ons persoonlijk vermogen om te presteren”, zei Jihoon, eraan toevoegend dat ze doorgaans op zoek zijn naar mensen die passen bij de visie van het bedrijf voor een artiest.

“Het lijkt eenvoudig, maar het is ook best een moeilijk proces”, zei de 23-jarige.

De show eindigde in januari 2019 en Treasure debuteerde een jaar later en bracht in augustus 2020 hun eerste debuutalbum uit.

Het debuut vond plaats toen de Covid-pandemie nog steeds over de wereld woedde en liveconcerten niet waren toegestaan. Het dwong de groep om hun muziek online te promoten – een ervaring die nieuw was voor de band.

“Ik denk dat het als artiesten een ‘mens-tot-mens’-taak is, en daarom zijn uitzendingen en optredens anders als er geen fans voor ons staan, en in plaats daarvan video’s moeten uploaden’, zei Jihoon.

“Er waren momenten waarop het voelde dat de interactie een beetje ontbrak.”

Grootste lessen

Gevraagd naar enkele van de grootste lessen die tot nu toe zijn geleerd, zeiden ze dat het van het grootste belang is om meer tijd te besteden aan oefenen.

“In het verleden hebben we zeker spijt gehad dat we onze tijd niet hebben besteed [wisely.] Maar naarmate de tijd verstreek, zijn we dat wel [learning] hoe we onze tijd beter kunnen besteden en verstandiger kunnen gebruiken,” zei Jihoon, eraan toevoegend dat ze zich realiseerden hoe belangrijk vaardigheden zoals rappen, dansen en zingen zijn voor uitvoerende artiesten.

“De oudere artiesten [told] ons dat wanneer we debuteren, we er spijt van zullen krijgen dat we niet meer hebben geoefend, “voegde Hyun Suk eraan toe. “Ik denk dat we dat zeker direct hebben gevoeld. En dat is wat ons ertoe aanzet om meer te oefenen.”

Elke keer dat ik door die mislukking ging, heb ik het gevoel dat ik heb geleerd hoe ik moet opstaan ​​en verder moet gaan, en daarom ben ik waar ik nu ben.

Jihoon

co-leider, Treasure

Wat zullen ze zeggen tegen aspirant-artiesten die willen zijn zoals zij? Overwin je mislukkingen.

“Alleen omdat je hebt gefaald, sla jezelf er niet over op. Ik heb echt veel gefaald, denk ik,” zei Jihoon. “Elke keer dat ik door die mislukking ging, heb ik het gevoel dat ik heb geleerd hoe ik moet opstaan ​​en verder moet gaan, en daarom ben ik waar ik nu ben.”

Yoshi, de 23-jarige Japans-Koreaanse rapper van de groep, voegde eraan toe dat de tijd die met dierbaren wordt doorgebracht tijdens de reis zal worden opgeofferd.

“Als je aan deze reis bent begonnen omdat je deze droom zo graag wilde bereiken, moet je ervan genieten om het de moeite waard te maken – hoe moeilijk het ook is.”

Eerder deze maand kondigde YG aan dat het tweede volledige album van Treasure op 28 juli uitkomt. Hun laatste volledige album was in 2021.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert