Aangezien de wereldwijde infectie de 6 miljoen overschrijdt, schort LA het testen op na rellen in de rockstad

By admin

Toen demonstraties uitbraken in grote Amerikaanse steden in het hele land als reactie op de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd, werden vreedzame protesten lelijk toen demonstranten in brand staken, winkels plunderden en botsten met de oproerpolitie. De vernietiging was voor Los Angeles aanleiding om het testen op coronavirus zaterdagmiddag stop te zetten vanwege veiligheidsoverwegingen.

“We zijn ervan op de hoogte gebracht dat alle # COVID-19-testcentra in heel LA gesloten zullen zijn totdat ze nader worden ingelicht. Een verontrustend gevolg van sociale instorting als gevolg van buitensporig gebruik van geweld, resulterend in de dood van een andere ongewapende Afro-Amerikaanse man, de heer George Floyd, “Volgens een tweet van Mark Ridley Thomas, supervisor van Los Angeles County.

Dit is de live blog van CNBC met al het laatste nieuws over de Corona-uitbraak. Deze blog wordt de hele dag bijgewerkt als het nieuws doorbreekt.

  • Wereldwijde gevallen: meer dan 6,08 miljoen
  • Wereldwijde sterfgevallen: ten minste 369.544
  • Amerikaanse gevallen: meer dan 1,77 miljoen
  • Amerikaanse sterfgevallen: ten minste 103.781

De bovenstaande gegevens zijn samengesteld door de Johns Hopkins University.

Zelfs als ze om meer vragen, zijn staten terughoudend om virushulp uit te geven

10:27 uur ET – Onzekerheid en angst onder de coronaviruspandemie zorgen ervoor dat Amerikanen geld oppotten en uitgaven uitstellen, waardoor de spaarrente naar een historisch niveau stijgt. Het persoonlijke spaarpercentage bereikte in april een record van 33%, zei het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis vrijdag.

Blijkt dat ze niet de enigen zijn die niet graag hun portemonnee openmaken.

Veel staten hebben de federale fondsen die ze meer dan een maand geleden hebben ontvangen niet uitgegeven om te helpen bij het oplopen van de kosten van coronavirus, meldde de Associated Press. Hun onwil om afstand te doen van de hulp bemoeilijkt de beweringen van gouverneurs dat ze honderden miljarden meer nodig hebben om de crisis te doorstaan.

‘Als ik vandaag wist dat er nog een miljard dollar naar Rhode Island zou komen om ons begrotingstekort op te lossen, zou ik de $ 1,25 miljard nu uitgeven’, vertelde democratisch gouverneur Gina Raimondo aan AP. Toen hem werd gevraagd naar andere staten die de hulp zijn gaan uitgeven, zei ze: ‘Ze nemen een gok en ik ben er nog niet klaar voor.’ –Terri Cullen

De University of Michigan onderneemt stappen om studenten weer op de campus te krijgen

Universiteit van Michigan

tiny-al | Getty Images

9:44 uur ET – De universiteit van Michigan vertelde CNBC dat ze stappen onderneemt om studenten dit najaar weer op de campus te krijgen.

‘De gemiddelde student wil heel graag uit de kelder van mama en papa komen en weer naar school gaan’, zei president Mark Schlissel.

Zoals Jessica Dickler meldt, is Schlissel “zeer optimistisch”, de school zal in staat zijn om wat hij noemde een “volksgezondheidsgericht residentieel semester” te organiseren. –Terri Cullen

Alumni van Google komen weer bij elkaar om gezinnen te helpen met thuisonderwijs

09:05 ET – Sinds de hit van Covid-19 zijn verschillende ex-Google-medewerkers digitaal met elkaar herenigd in een poging gezinnen te helpen hun kinderen vanuit huis te onderwijzen, te midden van opvangopdrachten.

“Velen weten dat toegang tot werk bij bedrijven als Google op de jongste niveaus begint en zijn gepassioneerd over het gebruik van hun achtergrond en capaciteiten om anderen te helpen daar te komen”, aldus Fong. “Velen hebben nu kinderen, dus het is ook een persoonlijk interessegebied en ze kunnen de klant (ouders en kinderen) begrijpen.”

Een van hen, Jonathan Rochelle, bracht meer dan een decennium door bij het bedrijf, waar hij een aantal onderwijsinspanningen van het bedrijf leidde. De voormalige werknemers en leidinggevenden, afkomstig uit Google, YouTube, Cloud en andere delen van het bedrijf, gebruiken niet alleen hun technische vaardigheden om ouders met elkaar in contact te brengen, maar stellen ook bredere vragen over hoe de toekomst van het onderwijs eruit zal zien. –Jennifer Elias

Na herstel van Covid-19, plant de CEO van Pure Storage een langzame heropening van de bedrijfskantoren

08:55 ET – Charlie Giancarlo, CEO van datacenterhardwarefabrikant Pure Storage, begon donderdag de winstoproep van het bedrijf door te zeggen dat hij zelf een contract had opgelopen en hersteld van het coronavirus. Analisten waren blij dat hij zich beter voelde.

In een interview met CNBC op vrijdag beschreef Giancarlo zijn ervaring en zei dat het bedrijf voorzichtig zal zijn omdat het kantoren heropent voor werknemers. Hij zei dat hij weet hoe erg de ziekte kan zijn. –Jordan Novet

Lees hier de vorige live-verslaggeving van CNBC over het coronavirus: De EU vraagt ​​de VS om de banden met de WGO te verbreken, aangezien India de lockdown in ‘insluitingszones’ verlengt.

The Associated Press heeft bijgedragen aan deze blog.