Aandelenfutures vlak na de verliezen van dinsdag in de nachtelijke handel

Amerikaanse aandelenfutures waren dinsdag stabiel tijdens de nachtelijke handel, nadat de aandelen tijdens de reguliere sessie waren gedaald.

Dow-futures stegen 25 punten. S&P 500-futures stegen 0,1% en Nasdaq 100-futures stegen 0,15%.

Dinsdag gaven de grote gemiddelden hun scherpe stijging van maandag wat terug. De Dow Jones Industrial Average verloor 143 punten, onder druk van een daling van 2,6% bij Intel. De S&P 500 registreerde een verlies van ongeveer 0,8%.

De Nasdaq Composite was de relatieve underperformer en daalde met ongeveer 1,7% toen Facebook, Microsoft, Amazon, Apple, Netflix en Google-moeder Alphabet lager sloten.

De small-cap benchmark Russell 2000 daalde 1,93%.

“Op een dag met weinig belangrijk nieuws en in afwachting van belangrijk nieuws dat binnenkort komt – Fed-vergadering en de banencijfers – maakten investeerders van de gelegenheid gebruik om wat winst te halen uit het grote herstel van gisteren”, vertelde Jim Paulsen, hoofdinvesteringsstrateeg bij de Leuthold Group. CNBC. De “slechtste speler, technologie, van dinsdag was de grootste winnaar van gisteren.”

Het rendement op 10-jaars schatkistpapier, dat onlangs door beleggers nauwlettend in de gaten werd gehouden, daalde dinsdag tot 1,40%. Het rendement steeg vorige week naar een hoogste punt van 1,6%, waardoor beleggers zich zorgen maakten over hogere financieringskosten en inflatie.

“Over het algemeen is kopen op de dip springlevend”, voegde Paulsen eraan toe. “Ondanks een paar turbulente dagen is de S&P 500 tot dusver deze week met 1,55% gestegen, gedomineerd door heropening van toneelstukken, waaronder materialen, industrie en dienstverlening, financiële dienstverlening en energie, waarbij technologie een marktpresteerder is.”

President Joe Biden zei dinsdag laat op dinsdag dat de VS eind mei een voldoende grote voorraad coronavirusvaccins zullen hebben om elke volwassene in het land te vaccineren. Dat zou twee maanden eerder zijn dan gepland. De uitrol van vaccins wordt gezien als een belangrijk onderdeel om Amerikanen weer aan het werk te krijgen en voor het herstel van de economie.

De privé-salarisgegevens voor februari zijn woensdag om 8.15 uur verschuldigd. Dit geeft investeerders inzicht in de arbeidsmarkt. Economen die door Dow Jones werden ondervraagd, verwachten dat er in februari 225.000 privébanen zijn toegevoegd, meer dan de 174.000 die in januari zijn toegevoegd.

Brown-Forman, Dollar Tree en Wendy’s rapporteren de kwartaalcijfers voor de bel op woensdag.

Abonneren naar CNBC PRO voor exclusieve inzichten en analyse, en live-werkdagprogrammering van over de hele wereld.

Plaats een reactie