Aandelenfutures veranderden weinig na de intraday-comeback van dinsdag

Amerikaanse aandelenfutures waren dinsdagavond grotendeels vlak toen beleggers keken of een late swing in de markt woensdag zou doorgaan.

Futurescontracten voor de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 zweefden in de buurt van de vlakke lijn, terwijl die gekoppeld aan de Nasdaq 100 0,1% daalden.

De beweging in futures volgt op een wilde comeback tijdens de markturen van dinsdag, toen de Dow en S&P 500 scherpe verliezen lieten uitwissen en bescheiden hoger eindigden. De positieve finish brak een vijfdaagse slip voor de S&P 500. De Nasdaq Composite, die op het punt bijna 4% daalde, eindigde met een verlies van slechts 0,5%.

Het herstel begon nadat Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zijn voorbereide opmerkingen had vrijgegeven voor een hoorzitting met de Senate Banking Committee, waarbij de chef van de centrale bank zei dat de inflatie “zacht” was en dat de Amerikaanse economie “ver verwijderd was van onze werkgelegenheids- en inflatiedoelstellingen. . ” De obligatierente was de afgelopen weken gestegen, wat de vrees voedde dat de Fed haar gematigde beleidskoers zou kunnen wijzigen.

Marci McGregor, senior investeringsstrateeg bij Bank of America Merrill Lynch, zei over “Closing Bell” dat het marktsentiment wees op een noodzakelijke terugval, maar de algemene opstelling voor aandelen bleef positief.

“We verdienen nog steeds een nieuwe economische expansie. We denken dat we ons in een seculiere bullmarkt voor de lange termijn bevinden”, zei McGregor. ‘We hebben vandaag van Jay Powell gehoord en het klinkt alsof hij nog steeds met zijn voet op het gaspedaal staat.’

Het algehele herstel van de markt op dinsdag werd weerspiegeld in de bewegingen van technologiegigant Apple en Tesla voor elektrische voertuigen, die eindigde met verliezen van respectievelijk 0,1% en 2,2%, nadat ze eerder op de dag veel grotere verliezen hadden geleden. Energieaandelen en financiële dienstverlening presteerden beter, terwijl technologie en consument cyclisch achterbleven bij de bredere markt.

Bitcoin worstelde dinsdag ook en viel terug onder het niveau van $ 50.000.

Woensdag zal Powell’s bezoek aan Capitol Hill worden voortgezet wanneer hij de Financial Services Committee van het Huis van Afgevaardigden toespreekt. Beleggers zullen ook nog eens naar de bouwsector kijken met gegevens over de verkoop van nieuwe huizen en een inkomstenrapport van Lowe’s.

Plaats een reactie