Aandelenfutures stijgen nadat de S&P 500 opnieuw een record sluit

Mensen bezoeken het Charging Bull-standbeeld tijdens de Covid-19-pandemie in New York.

Tayfun Coskun | Anadolu-agentschap | Getty-afbeeldingen

Futurescontracten gekoppeld aan de belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen tikten donderdag bescheiden hoger in de vroege ochtendhandel, wat suggereert dat Wall Street de winsten zou kunnen uitbreiden die de S&P 500 deze week naar recordniveaus hebben gestuwd.

Futures gekoppeld aan de Dow Jones Industrial Average stegen 31 punten. S&P 500-futures en Nasdaq 100-futures werden ook beide in positief gebied verhandeld.

De bewegingen in de uitgebreide handel kwamen nadat een late pop in de S&P 500 het naar 4.079,95 duwde, een nieuwe slothoogte. De Dow Jones Industrial Average steeg 16 punten of 0,1% tijdens de reguliere sessie.

Het technologisch zware Nasdaq Composite daalde 0,1%, zelfs toen de aandelen van Big Tech een outperformance boekten. Amazon, Apple en Alphabet klommen allemaal meer dan 1%, terwijl Facebook 2,2% sprong.

Zowel het notched record van Dow als S&P 500 sluit op maandag.

Beleggers leken tijdens de sessie van woensdag tot rust te komen door de laatste notulen van de Fed, waaruit bleek dat ambtenaren van plan zijn om het tempo van de aankoop van activa een tijdje hetzelfde te houden terwijl de centrale bank werkt aan het ondersteunen van stabiele prijzen en maximale werkgelegenheid.

Volgens de aandelenstrateeg Dennis DeBusschere van Evercore ISI is de markt er niet helemaal van overtuigd dat robuuste economische groei en inflatie de centrale bank niet eerder zullen dwingen.

“De markt voorspelt dat de Fed de rente zal moeten verhogen voordat ze zeggen dat ze dat zullen doen,” zei hij in een e-mail. “De vraag is of de Fed de rente verhoogt voordat de inflatie enige tijd boven de 2% is gestegen.”

Als ze zich aan hun plan houden, zullen de rentecurves steiler worden naarmate de groeivooruitzichten verbeteren en de werkloosheid daalt, voegde DeBusschere eraan toe. “Het gaat over UITKOMSTEN.”

President Joe Biden sprak woensdag vanuit Washington over het infrastructuurplan van zijn regering van $ 2 biljoen, dat een verhoging van het vennootschapsbelastingtarief tot 28% omvat, en merkte op dat hij bereid is te onderhandelen over de voorgestelde belastingverhoging.

De voorgestelde verhoging van de vennootschapsbelasting wordt beschouwd als een belangrijke bron van belastinginkomsten voor het infrastructuurplan van het Witte Huis en is een niet-starter voor Republikeinen, die zeggen dat ze bezorgd zijn over belastingverhogingen nu de Amerikaanse economie uit de Covid-19 komt. pandemie.

Los daarvan zei het ministerie van Financiën dat Biden’s belastingvoorstellen over 15 jaar ongeveer $ 2,5 biljoen zouden opleveren in een poging om acht jaar uitgaven aan wegen, bruggen, doorvoer, breedband en andere projecten te betalen.

Fiscale steun wordt beschouwd als een belangrijke motor van de aandelenrecords en sterke economische gegevens van de afgelopen maand, waaronder een sterker dan verwacht banenrapport voor maart. De S&P 500, Dow industrials en Nasdaq Composite behalen allemaal hun vierde kwartaal op rij winst nu het economische herstel van Covid-19 versnelt.

Donderdag zullen investeerders zich verdiepen in de laatste update van het Labour Department over het aantal Amerikanen dat voor het eerst een werkloosheidsuitkering aanvraagt. Economen ondervraagd door Dow Jones verwachten dat de eerste claims in de week eindigend op 3 april in totaal 694.000 zullen bedragen.

Genoten van dit artikel?
Voor exclusieve aandelenselectie, investeringsideeën en wereldwijde livestream van CNBC
Meld je aan voor CNBC Pro
Start nu uw gratis proefperiode

Plaats een reactie