Aandelenfutures stijgen en herstellen van twee dagen van steile verliezen

By admin

Amerikaanse aandelenfutures wezen op winsten tijdens de opening op woensdag, na de recente zwakte op de markten die verergerd werden door de enorme daling van olie.

Dow-futures stegen met 110 punten, wat een winst betekent van ongeveer 0,6% in de open lucht. De S&P 500 en Nasdaq Composite zouden ook hoger openen met een winst van respectievelijk 0,6% en 0,9%. Het West Texas Intermediate contract voor levering in juni herstelde zich in de avondhandel en daalde met 15% tot meer dan $ 13 per vat.

De Republikeinen en Democraten van de Senaat hielpen het sentiment en gaven dinsdagavond een coronavirushulppakket van $ 484 miljard door voor kleine bedrijven, ziekenhuizen en testen. De Tweede Kamer kon het wetsvoorstel al op donderdag goedkeuren.

Dinsdag verloor de Dow Jones Industrial Average ongeveer 630 punten, wat de wekelijkse daling op meer dan 1.000 punten bracht. De index van 30 aandelen werd naar beneden gehaald door Merck & Co., die 5,5% verloor, en Boeing, die meer dan 5% daalde.

De S&P 500 kende ook scherpe dalingen, met meer dan 3%. De technisch zware Nasdaq Composite daalde met ongeveer 3,5%, de slechtste dagelijkse prestatie sinds 1 april.

De uitverkoop van de markt deze week kwam naast enorme verliezen op de oliemarkt als gevolg van de verdamping van de vraag. De olieprijzen lopen op en verspreiden zich naar meer futures-contracten, waardoor beleggers zich zorgen maken over de diepe economische schade die wordt aangericht door de shutdowns van het coronavirus.

“Deze week realiseren beleggers zich dat, hoewel de crisis spoedig zou kunnen verbeteren, de negatieve effecten van een economie die in wezen is stilgelegd, zich in een alarmerend tempo groter maken. Zonder vraag, zelfs voor een paar maanden, worden de energieprijzen negatief als buitensporig olieleveringsballon, “vertelde Jim Paulsen, chief investment strateeg bij de Leuthold Group aan CNBC.

Het contract van juni voor West Texas Intermediate, het actiever verhandelde contract en dus een betere indicatie van hoe Wall Street de olieprijs bekijkt, daalde met 43,4% tot $ 11,57 per vat. Maandag daalden de ruwe futures voor mei voor het eerst in de geschiedenis onder nul.

Beleggers hebben dinsdag ook een nieuwe partij bedrijfswinsten verwerkt, waaruit de economische gevolgen van het virus blijken. De aandelen van IBM daalden met 3% na een omzetdaling. Coca-Cola daalde met 2,5%, omdat het drankenbedrijf zei dat de wereldwijde volumes met 25% zijn gedaald als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

Netflix en Chipotle stegen beide dinsdag in uitgebreide handel na hun kwartaalwinstrapport. Netflix meldde dat het wereldwijde aantal streaming-netto-toevoegingen 15,8 miljoen bedroeg, veel hoger dan de verwachte 8,2 miljoen. Netflix, dat dit jaar bijna 35% is gestegen, profiteert van de trend om thuis te blijven. Chipotle zag de digitale verkoop met meer dan 80% stijgen als gevolg van de oplopende online bestellingen tijdens de sluiting van het coronavirus.

Voor de bel op woensdag zullen Delta Air Lines, AT&T en Biogen hun winst rapporteren.

Abboneer op CNBC PRO voor exclusieve inzichten en analyses, en live werkdagprogrammering van over de hele wereld.