Site pictogram Financieel.com

Aandelenfutures openen iets lager in aanloop naar update Federal Reserve

Handelaren werken op de vloer bij de slotbel van de Dow Industrial Average op de New York Stock Exchange op 10 januari 2019 in New York.

BRYAN R. SMITH | AFP | Getty Images

Amerikaanse aandelenfutures openden dinsdagavond iets lager nadat de grote gemiddelden probeerden maar niet herstelden van de door Evergrande geleide uitverkoop van maandag in de reguliere sessie.

De Dow Jones Industrial Average-futures daalden 30 punten, of 0,09%. S&P 500-futures en Nasdaq 100-futures daalden respectievelijk met 0,13% en 0,18%.

In de reguliere handel verloor de Dow 50,63 punten, of 0,15%. De S&P 500 verloor ongeveer 0,1% na de slechtste dag sinds maandag op maandag. De Nasdaq Composite steeg 0,2%.

De wereldwijde markten bleven het nieuws verwerken van het mogelijke faillissement van de omstreden Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Op zijn hoogtepunt maakte het Dow Jones Industrial-gemiddelde meer dan de helft van de verliezen van maandag goed, maar die winsten verdampten uiteindelijk in wat uiteindelijk een volatiele sessie werd.

De Dow en S&P leken klaar om in de late namiddag een driedaagse losing streak te doorbreken, maar gingen lager in de slotfase en eindigden voor de vierde dag op rij in het rood en de vijfde van de afgelopen zes sessies. De Dow Jones daalde in september met 4%, terwijl de S&P met 3,7% daalde.

“In zekere zin is het feit dat de markten vandaag vlak zijn eigenlijk een redelijk goed resultaat”, zei Tom Lee van Fundstrat op CNBC’s “Fast Money” dinsdagavond. “We bevinden ons nog steeds in een positie waarin aandelen hier uiteindelijk hard van zullen stijgen, want tenzij Evergrande een echt seismisch effect op de Amerikaanse economie gaat veroorzaken, zijn de Amerikaanse fundamentals in goede vorm.”

De Federal Reserve sluit woensdag haar tweedaagse vergadering af en publiceert een beleidsverklaring met economische en renteprognoses. Voorzitter Jerome Powell zal naar verwachting om 14.30 uur ET met de media spreken.

Beleggers verwachten details te horen over wanneer precies de centrale bank van plan is haar obligatieaankopen af ​​te bouwen. Powell heeft eerder gezegd dat het dit jaar zou kunnen beginnen. Dat hoeft echter niet per se te gebeuren.

“Ik denk dat ze gaan vertellen dat ze een discussie hebben gehad over tapering. Ik denk niet dat ze details gaan geven”, zegt Rick Rieder, Chief Investment Officer van Global Fixed Income van BlackRock aan CNBC. “Ik denk dat ze een raamwerk gaan bieden waar ze in november of december mee kunnen beginnen.”

General Mills en Blackberry maken woensdag kwartaalcijfers bekend.

Mobiele versie afsluiten