Aandelenfutures openen hoger na de lichte stijging van woensdag

Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange.

NYSE

Amerikaanse aandelenfutures stegen woensdagavond toen traders de rentetarieven en de aanhoudende onrust in Washington in de gaten hielden.

Dow Jones Industrial Average-futures werden 41 punten hoger of 0,1% verhandeld. S&P 500-futures wonnen ook 0,1%, en Nasdaq 100-futures gingen marginaal vooruit.

Eerder op de dag wonnen de S&P 500 en Nasdaq Composite respectievelijk 0,2% en 0,4%. De Dow was ondertussen gesloten.

De winsten van woensdag voor de S&P 500 en Nasdaq kwamen nadat Intel een rally van bijna 7% had behaald om technologieaandelen omhoog te leiden. Ze volgden ook de verlaging van de Amerikaanse rentetarieven vanaf hun hoogste niveau sinds maart 2020.

Het benchmarkrendement op 10-jaars obligaties zakte naar 1,09% per dag na een recordhoogte van 1,18%. Die rentedaling kwam toen twee belangrijke ambtenaren van de Federal Reserve opmerkten dat het monetair beleid in de nabije toekomst gemakkelijk zal blijven.

De vice-voorzitter van de Fed zei dat de centrale bank de rente pas zal verhogen als de inflatie 2% bereikt. Ondertussen merkte James Bullard, de Fed-president van St. Louis, op dat er een tijd zal komen dat het beleid moet worden aangescherpt, “maar jongen, ik zou op dit moment geen specifieke datum voor de zaken willen hebben.”

De tarieven zijn dit jaar gestegen in het licht van de vooruitzichten op verhoogde fiscale stimuleringsmaatregelen van de VS nadat de Democraten een meerderheid in zowel het Huis als de Senaat hebben verworven. De inflatieverwachtingen zijn de laatste tijd ook aan het aantrekken.

“We denken dat de inflatie in de VS de komende jaren hoger zal zijn dan de meeste verwachten”, schreef Adam Hoyes, assistent-econoom bij Capital Economics. Tegelijkertijd denken we dat beleggers overschatten hoe snel de Fed de monetaire voorwaarden zal verkrappen. Het nieuwe flexibele kader voor gemiddelde inflatie van de Fed suggereert dat het de komende jaren de inflatie de komende jaren boven de 2% zal laten stijgen. “

Beleggers houden Washington ook in de gaten terwijl leden van het Huis stemden om president Donald Trump voor de tweede keer af te zetten – waarmee hij de eerste Amerikaanse president ooit is die twee keer werd afgezet – toen een tweedelige meerderheid hem beschuldigde van het aanzetten tot een rel in het Capitool vorige week. .

Zeker, de markt heeft de groeiende politieke en burgerlijke onrust grotendeels van zich afgewend.

“Normaal gesproken verwachten we dat risicovolle activa zich terugtrekken tijdens een evenement als dit, maar de markt lijkt op dit moment meer gefocust op de volgende administratie”, zegt Brian Price, hoofd vermogensbeheer bij het Commonwealth Financial Network. “

Abboneer op CNBC PRO voor exclusieve inzichten en analyses, en live programmering van werkdagen van over de hele wereld.

Plaats een reactie