Aandelen stijgen in 2021, maar niet zoveel als vorig jaar

BlackRock’s Larry Fink vertelde donderdag aan CNBC dat hij gelooft dat de aandelenmarkt nog meer ruimte heeft om hoger te lopen. De voorzitter en CEO van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder waarschuwde echter dat de rally misschien niet zo robuust zal zijn als in de tweede helft van 2020.

“Ik denk dat we zullen blijven zien dat de markt sterk zal zijn in 2021, waarschijnlijk niet zo sterk als we in het vierde kwartaal of het derde kwartaal vorig jaar zagen,” zei Fink over “Squawk Box.”

De S&P 500 steeg van 1 juli tot 31 december met meer dan 20% als onderdeel van een enorm herstel van de aandelen na de coronavirus-pandemie-uitverkoop die plaatsvond in februari en maart.

Een factor die de markt in de rug zou moeten hebben, is het “record” aan contanten dat investeerders aan de zijlijn hebben, zei Fink.

“We zien aanhoudend dat beleggers wereldwijd onderbeleggen, niet overbelegd, in langetermijnactiva, en de beste bron van langetermijnactiva zijn aandelen en veel activacategorieën in de privésector”, zei hij.

De aanwezigheid van lage rentetarieven – en de waarschijnlijkheid dat er nog een tijdje een accommoderend monetair beleid zal bestaan ​​- zullen investeerders naar de markt blijven drijven, betoogde Fink.

Fink zei dat hij verwacht dat de tweede helft van 2021 sterker zal zijn voor de markt dan de eerste helft vanwege de brede introductie van Covid-19-vaccins, waardoor meer economische activiteit kan worden hervat. Dat wordt “een krachtig onderdeel van voorwaartse groei”, voegde hij eraan toe.

De aandelen van BlackRock waren donderdag meer dan 1% hoger in de premarket-handel, nadat het in New York gevestigde bedrijf in het vierde kwartaal beter dan verwachte winsten en inkomsten rapporteerde.

Het beheerd vermogen van BlackRock steeg aan het einde van het kwartaal tot een record van $ 8,68 biljoen. Dat is gestegen van $ 7,43 biljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Plaats een reactie