Aandelen Azië-Pacific glippen vooruit op de vrijgave van de rentetarieven voor leningen van China

By admin

Aandelen Azië-Pacific daalden in de handel op maandagochtend terwijl beleggers wachtten op de vrijgave van de benchmarkrente van China.

De Nikkei 225 in Japan daalde in de vroege handel met 1,29%, terwijl de Topix-index met 0,56% daalde. In Zuid-Korea daalde de Kospi met 0,12%.

In Australië was de S & P / ASX 200 0,41% lager.

Over het algemeen noteerde de MSCI Asia ex-Japan index 0,18% lager.

De bewegingen kwamen toen investeerders wachtten op de vrijgave van de Chinese prime rate van de lening, die rond 9.30 uur uitkomt HK / SIN, met een verwachte daling door handelaren en analisten die door Reuters worden ondervraagd.

Coronavirusontwikkelingen werden waarschijnlijk ook in de gaten gehouden, met meer dan 2,3 miljoen geïnfecteerden wereldwijd en ten minste 164.000 levens zijn geëist, volgens gegevens die zijn verzameld door de John Hopkins University. Aandelen wereldwijd kregen eind vorige week een boost nadat een rapport zei dat patiënten met ernstige virussymptomen snel herstelden na het gebruik van remdesivir, een medicijn van Gilead Sciences.

Amerikaanse ruwe prijzen dalen

De olieprijzen daalden in de ochtend van de Aziatische handelsuren. Amerikaanse ruwe futures stortten 5,91% in tot $ 17,19 per vat. Internationale benchmark Brent ruwe futures daalden ook met 0,25% naar $ 28,01 per vat.

De Amerikaanse dollar-index, die de dollar volgt tegen een mandje van zijn concurrenten, stond op 99.807 na het overschrijden van de 100-markering vorige week.

De Japanse yen werd verhandeld tegen 107,68 dollar per dollar nadat de niveaus van onder de 107,4 waren geraakt in de vorige handelsweek. De Australische dollar veranderde in handen van $ 0,6341 na turbulente handel vorige week, die hem zag stijgen naar niveaus boven $ 0,64 en daalde onder $ 0,63.

Wat staat er op de tap voor maandag:

  • China: People’s Bank of China publiceert nieuwe rentetarieven voor leningen om 9.30 uur HK / SIN