Site pictogram Financieel.com

9 vaardigheden die je helpen ‘sneller gepromoveerd te worden en topprestatiebeoordelingen te ontvangen’: Carrière-expert

Kun je een tijd identificeren waarin je was? energiek op het werk? Met andere woorden, je hebt meer moeite gedaan dan je had verwacht, iets doen waarvan je niet had gedacht dat het bijzonder opwindend was – omdat iemand de taak met energie doordrenkte en je enthousiasme aanwakkerde.

Waarom voelde je je zo?

De kans is groot dat het minder om het werk ging en meer om de mensen met wie je samenwerkte. Misschien werd het klantbezoek inspirerend omdat je tegenhanger zo gepassioneerd en betrokken was. Of je baas gaf je een boost van motivatie omdat ze oprecht enthousiast waren over je ideeën, interesses en ambities voor het project.

Mensen die deze ervaring vaak voor anderen op het werk creëren, worden energizers genoemd. Ze gedijen op samenwerking en persoonlijke connecties met teamgenoten.

Hoe word je een energizer?

Energizers winnen door te creëren wat ik ‘pull’ noem. Als je deze kwaliteit hebt, ben je beter in het aantrekken en behouden van geweldige mensen; je haalt meer creativiteit uit de mensen om je heen; toptalent wil met je samenwerken; en u krijgt een betere ondersteuning voor uw ideeën en projecten.

In vergelijking met niet-energizers hebben energizers drie tot vier keer meer kans om sneller gepromoveerd te worden en topprestatiebeoordelingen te ontvangen…

Energizers hebben de neiging om negen dingen systematischer te doen dan andere. Denk na over de onderstaande uitspraken en vraag uzelf af op welke gebieden u kunt verbeteren:

  1. Ik vind een effectieve balans tussen mensen in mijn netwerk aanspreken om werk gedaan te krijgen en contact met ze maken op een persoonlijk niveau, los van ons werk.
  2. Ik bewaar de balans tussen wat ik vraag en wat ik bijdraag aan de mensen met wie ik werk.
  3. Ik doe consequent wat ik zeg dat ik ga doen en kom mijn afspraken na.
  4. Ik ben toegewijd (en toon deze toewijding) aan principes en doelen die groter zijn dan mijn eigen belang.
  5. In vergaderingen en gesprekken betrek ik anderen bij realistische mogelijkheden die hun verbeelding en hart raken.
  6. Ik ben volledig aandachtig in mijn interacties en toon interesse in anderen en hun ideeën.
  7. Ik creëer ruimte voor anderen om een ​​zinvol onderdeel van gesprekken te zijn en zorg ervoor dat ze zien hoe hun inspanningen zullen bijdragen aan een plan.
  8. Als ik het niet eens ben met iemands plan of een bepaalde handelwijze, doe ik dat op een manier die de aandacht vestigt op het betreffende probleem, en niet op het individu.
  9. Ik behoud een balans tussen het streven naar een doel en het verwelkomen van nieuwe ideeën die het proces om een ​​doel te bereiken verbeteren.

De sleutel is niet om naar de lijst met gedragingen te kijken en te vragen: “Doe ik dit of niet?” Het is eerder bedoeld om degenen aan te geven die, als je systematischer deed onder stress of druk, de grootste impact zouden kunnen hebben.

Waarom energizers de meest waardevolle werknemers zijn

Vergeleken met niet-energizers, hebben energizers drie tot vier keer meer kans om sneller gepromoveerd te worden en topprestatiebeoordelingen te ontvangen, en drie keer zoveel kans om hun loopbaanovergangen succesvol te beheren.

Mensen gaan er meestal van uit dat je extravert of charismatisch moet zijn om een ​​energizer te zijn. Maar dat klopt niet: noch extraversie noch charisma creëren energizers.

De-energizers zien overal obstakels of beperkingen, en ze verwoorden gebreken in plannen voordat je de ideeën volledig kunt uitleggen.

Organisaties zijn vaak verrast om te horen wie hun energizers zijn. Toen een collega van mij een analyse deed voor het Broad Institute of MIT en Harvard, waren de resultaten onverwacht.

Veel van de wetenschappers die energizers bleken te zijn, waren onopvallend, ingetogen of introverte mensen. Het waren geen onderzoekssterren, maar het waren verbinders – essentiële medewerkers die, als ze zouden besluiten ergens anders heen te gaan, hun bedrijf enthousiasme zouden gaan voelen en de missiegerichte samenwerking zou vervagen.

De buitensporige impact van de-energizers

Helaas, in de organisaties die ik heb bestudeerd, kunnen de-energizers twee keer zoveel negatieve impact hebben als energizers op een positief front.

De-energizers zien overal obstakels of beperkingen, en ze verwoorden gebreken in plannen voordat je de ideeën volledig kunt uitleggen. In plaats van zich te beperken tot het bekritiseren van ideeën, leggen ze de schuld bij anderen en zijn ze het persoonlijk oneens.

Het goede nieuws is dat we allemaal het vermogen hebben om energizers te zijn. Te veel samenwerking kan ons vermogen en onze motivatie om daar te komen echter ondermijnen. Sommige mensen zijn misschien zelfs begonnen als energizers (en ze hebben misschien nog steeds de beste bedoelingen), maar overbelasting door samenwerking veranderde hen in de-energizers.

Wanneer organisaties of teams te veel focussen op samenwerking, kunnen individuen gefocust raken op wat zij gedaan moeten krijgen. Ze nemen geen tijd om de inspanningen van anderen in het verleden te erkennen. Ze fixeren zich op het ‘wat’ en missen het belang van het bespreken van het ‘waarom’ (wat essentieel is om ervoor te zorgen dat het werk een doel en betekenis heeft).

Het gedrag dat ten grondslag ligt aan vertrouwen, doel en energie is niet moeilijk te implementeren, maar vereist wel dat je opzettelijk bent.

Rob Cross is een professor in leiderschap aan Babson College, oprichter van Connected Commons, en auteur van “Beyond Collaboration Overload: hoe u slimmer kunt werken, vooruit kunt komen en uw welzijn kunt herstellen.” Al 20 jaar bestudeert hij de onderliggende netwerken van effectieve organisaties en de samenwerkingspraktijken van high performers. Volg hem op Twitter @RobCrossNetwork.

Mis niet:

Mobiele versie afsluiten