5 veelgevraagde externe drukte die $ 100.000 of meer betaalt

By Jernst van Waal

Een inkomen van zes cijfers verdienen vanuit huis klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar om deze droom waar te maken, heb je misschien gewoon een sterke internetverbinding en de juiste vaardigheden nodig.

De wijdverbreide acceptatie van werken op afstand heeft mensen meer mogelijkheden geboden om flexibele, goedbetaalde bijzaken te vinden die ze online kunnen doen.

Volgens een LendingTree-enquête uit december 2022 onder 2.100 Amerikaanse volwassenen houdt ongeveer 44% van de Amerikanen zich bezig met een bijzaak, vergeleken met 12% van de Amerikanen die er in 2020 een hadden.

Meer side-hustlers draaien om van de persoonlijke banen die de gig-economie van het midden van de jaren 2000 bepaalden – rijden voor Uber, eten bezorgen voor Grubhub – en streven in plaats daarvan naar hoogwaardige kansen in “professionele diensten”, zoals computerprogrammering, IT , marketing en bedrijfsadvies.

Om mensen die geïnteresseerd zijn in een bijbaantje te helpen de beste mogelijkheden op afstand te vinden, heeft Freelancer.com 5 veelgevraagde bijbaantjes geïdentificeerd die vanuit huis kunnen worden gedaan, op basis van meer dan 300.000 vermeldingen die tussen oktober en december 2022 in hun database zijn geplaatst. inkomsteninformatie is afkomstig uit deze steekproef van projecten.

Deze banen hebben tientallen actieve vermeldingen en bieden parttime mogelijkheden op afstand.

Hier zijn vijf van de best betaalde, meest gevraagde bijzaken die vanuit huis kunnen worden gedaan, volgens Freelancer.com:

Met name de online markt voor freelance technisch talent is de afgelopen 12 maanden “ontploft”, hoewel het massale banenverlies de technische sector blijft kwellen, vertelt Sebastián Siseles, internationaal vice-president bij Freelancer.com, aan CNBC Make It.

De afhankelijkheid van aannemers nam toe tijdens het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie, vooral in de technologiesector, omdat meer bedrijven moesten overschakelen op online bedrijfsmodellen en gelijke tred moesten houden met de snelle aanval van nieuwe technologieën, van crypto tot AI, volgens een rapport uit november 2022 van HR-platform Gusto.

Hoewel coderen, programmeren en andere technische specialiteiten altijd gewilde bijzaken zijn geweest, heeft de recente golf van technische ontslagen geleid tot “ongekende fluctuaties” in de vraag naar technische niche-vaardigheden zoals de ontwikkeling van Android-apps en verschillende programmeertalen, aangezien bedrijven op freelancers leunen om te verminderen kosten, zegt Matt Barrie, de CEO en oprichter van Freelancer.com.

Als je geïnteresseerd bent in het oppikken van een technische drukte, moet je je expertise opbouwen door middel van online cursussen, het coderen van bootcamps en het programmeren van podcasts.

Maak vervolgens een digitaal portfolio met werkvoorbeelden om te delen met potentiële klanten. Om erachter te komen waar de vacatures zijn en om uw eigen diensten te vermelden, kunt u overwegen een profiel aan te maken op Upwork, Freelancer.com, Fiverr, TaskRabbit of een andere website die freelance vacatures adverteert.

Uiteindelijk hoef je echter geen techneut te zijn om een ​​succesvolle side hustle op te bouwen. Andere banen die parttime kansen op afstand bieden, waaronder bijles geven, blogs schrijven en bedrijfsadvies, hebben ook een groeiende vraag op Freelancer.com gezien, voegt Siseles toe – en sommige van deze optredens kunnen tot $ 100 per uur opleveren.

Uitchecken:

Self-made miljonair: deze 3 eigenschappen onderscheiden zeer succesvolle mensen van alle anderen op het werk

De 10 snelst groeiende banen in de VS op dit moment – velen betalen meer dan $ 100.000 per jaar

‘Ik werk maar 4 uur per dag’: de drukte van deze 29-jarige brengt $ 2 miljoen per jaar op – een blik op haar typische dag

Schrijf je nu in: Ga slimmer om met geld en carrière met onze wekelijkse nieuwsbrief

Hoe deze 32-jarige uit de gevangenis ging om $ 150.000 te verdienen in Orlando