FINANCIEEL.com

40-jarige betaalt 1.600 dollar per maand om in een tiny house aan het strand te wonen – het is kleiner dan een parkeerplaats

40-jarige betaalt 1.600 dollar per maand om in een tiny house aan het strand te wonen – het is kleiner dan een parkeerplaats

Van 2020 tot 2022 verdeelde ik mijn tijd tussen twee huurwoningen: een appartement met één slaapkamer in New York City en een klein huis in Santa Monica, Californië.

Maar op een dag besloot ik dat ik verandering nodig had. Mijn stiefvader was overleden en ik zat in een relatiebreuk. Deze verliezen veranderden mijn perspectief en het opnieuw afstemmen van mijn leven op mijn waarden werd een prioriteit.

Ik besefte dat ik niet zoveel bezittingen nodig had, laat staan ​​twee plekken om te wonen. Dus in mei 2022 heb ik de meeste van mijn spullen verkocht of gedoneerd. Ik zette vijf dozen met winterspullen in een opslagruimte en verliet New York met twee koffers en een camera.

Nu, op 40-jarige leeftijd, is het kleine huis van 140 vierkante meter in Santa Monica mijn primaire huis. Ik ben acht minuten rijden van het strand en er zijn genoeg plekken om te wandelen in de buurt.

Het huis van Sung staat geparkeerd in de achtertuin van de eigenaar, op 8 minuten rijden van het strand.

Tristan Pelletier voor CNBC Make It

Een kijkje in mijn tiny house

Het huis is kleiner dan de gemiddelde grootte van een parkeerplaats (dat is ongeveer 150 vierkante voet). Maar het is zo ontworpen dat het niet krap aanvoelt.

Ik vond de vermelding op HotPads, een online verhuurmarktplaats. Het huis is gebouwd door architecten van Minarc Design Studio en staat geparkeerd in de achtertuin van een eengezinswoning.

De hoofdruimte functioneert als mijn woonkamer, kantoor, inloopkast en keuken. Ik heb een paar kleine details toegevoegd, zoals haken en accessoires, maar verder is de plek precies zoals hij kwam.

De woonkamer van Sung doet ook dienst als inloopkast. “Ik ben erg kieskeurig over hoe ik mijn garderobe beheer, omdat ik zo weinig ruimte heb”, zegt ze.

Tristan Pelletier voor CNBC Make It

De glazen deur zorgt voor veel natuurlijk licht en opent de ruimte echt. De led-binnenverlichting heeft zes instelbare standen. Ik gebruik ’s avonds zachter licht en heb alleen ’s ochtends licht in de badkamer.

Omdat er geen kookplaat in huis is, heb ik een dubbele propaanbrander buiten staan. Ik heb mijn padvindersvaardigheden aangescherpt en kook nu minstens zes dagen per week thuis.

Omdat de keukenruimte beperkt is, kookt Sung grotendeels buiten op een propaangasfornuis.

Tristan Pelletier voor CNBC Make It

De slaapkamer is een kleine inham die mijn matras volledig omringt. Ik heb een verborgen lade onder het bed voor extra opbergruimte. Om dingen georganiseerd te houden, gebruik ik zachte verdelers en zakjes met ritssluiting.

Sung slaapt naar het noorden gericht, wat volgens haar ‘geweldig is voor feng shui’.

Tristan Pelletier voor CNBC Make It

De enige opbergruimte in de badkamer bevindt zich onder de gootsteen, die een frame van 2,5 voet heeft en een plankje voor handdoeken. Een van mijn favoriete kenmerken in huis is de gootsteen, die is gemaakt van gerecycled rubber, waardoor hij functioneel en gemakkelijk schoon te maken is.

De strakke, minimalistische badkamer heeft een open opbergruimte onder de wastafel, waar Sung haar handdoeken bewaart.

Tristan Pelletier voor CNBC Make It

Gebouwd om energiezuinig te zijn, wordt de temperatuur geregeld door betonnen panelen. Dit betekent dat ik geen airconditioning nodig heb, en een draagbare kachel is genoeg om me warm te houden in de winter.

Ik heb geleerd wat het werkelijk betekent om met intentie te leven

De meeste dagen werk ik vanuit huis met het merk Big Little Universe voor mijn kinderen. Aangezien ik hier zoveel tijd doorbreng, is zorgvuldige organisatie geen keuze, maar een noodzaak.

Leven met intentie in een kleine ruimte heeft veel voordelen: ik bespaar tijd, energie en geld (vooral nadat ik mijn appartement in New York van $ 4.500 per maand heb weggedaan). Het is heel sereen en aardend. Ik heb van alles maar één hoogwaardige versie en elk item heeft zijn eigen plek.

Ik ben ook bewuster geworden met mijn sociale verplichtingen. Ik heb maar één persoon tegelijk over de vloer. En ik reis om de paar maanden om familie en vrienden in New York te bezoeken.

Gemakkelijke toegang tot het buitenleven en de mogelijkheid om te wandelen heeft haar kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd, zegt Sung.

Tristan Pelletier voor CNBC Make It

Met mijn nieuwe levensstijl ben ik de kunst van het vertragen gaan waarderen. Het helpt me aanwezig en kalm te blijven.

Ik zie mezelf voor altijd in een klein huis wonen en ik wil mijn ontwerpervaring gebruiken om op een dag een eigen kleine thuisgemeenschap op te bouwen. Maar ik zal deze cruciale ruimte – en dit moment – in mijn leven altijd koesteren.

Gezongen Yoo is de oprichter van Groot klein universum, een kindermerk dat minimalistisch design brengt in multifunctioneel speelgoed en producten. Ze behaalde een bachelordiploma aan de Parson’s School of Design. Haar vroegere klanten waren Birchbox, Dermalogica, L’Oréal Paris en Victoria’s Secret. Volg haar op Instagram @biglittleuniverse En @sungsationof op Tiktok @biglittleuniverse_co.

Mis het niet:

Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Ik woon in een klein huis van $ 35.000 in mijn achtertuin in Atlanta, Georgia - kijk eens naar binnen

Ontvang CNBC’s gratis Warren Buffett gids voor beleggendat het beste advies van de miljardair voor reguliere beleggers, de do’s en don’ts en drie belangrijke beleggingsprincipes samenvat in een duidelijke en eenvoudige handleiding.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert