FINANCIEEL.com

4 tips om lange sollicitatiegesprekken te overleven – en hoe je ze kunt verslaan

4 tips om lange sollicitatiegesprekken te overleven – en hoe je ze kunt verslaan

Economische onzekerheid heeft niet alleen geleid tot ontslagen en vacaturestops, ook sollicitatiegesprekken duren langer.

“Aanwerving, onboarding en training is een duur proces en bedrijven willen er vanaf het begin zeker van zijn dat ze de juiste kandidaat krijgen”, zegt Richard Lambert, een expert op het gebied van cv’s en werkplekken.

Waar ooit drie tot vijf gespreksrondes werden verwacht voor niet-leidinggevende functies, is de nieuwe norm veel veeleisender.

“Ik heb klanten gehad die helse interviewervaringen hebben gehad”, vertelde Lambert.

“Ze zijn opgetogen dat ze zijn teruggebeld nadat hun cv zich een weg door het screeningproces heeft gewerkt, om vervolgens door de meest netelige doornroosjes te worden geleid met interviewronde na interviewronde, tests en het produceren van echt werk voor een baan die ze niet hebben.” nog niet hebben.”

Het is beter om verrast te worden door een snelle en gemakkelijke sollicitatieprocedure dan overrompeld te worden door de moeilijkere procedure.

Richard Lambert

CV- en werkplekexpert

Naarmate lange sollicitatiegesprekken steeds gewoner worden, moeten werkzoekenden zich aanpassen aan dit proces van door steeds meer hoepels springen.

“Wees voorbereid op het ergste. Als je telefoontjes krijgt voor interviews, raad ik je aan ervan uit te gaan dat je een lang proces van ploeteren met veel concurrentie zult aangaan,” voegde Lambert eraan toe.

“Je kunt beter verrast worden door een snelle en gemakkelijke sollicitatieprocedure dan overrompeld worden door de moeilijkere procedure.”

Hier zijn vier tips voor lange sollicitatieprocedures — en om ze vast te houden:

1. Onderzoek het bedrijf en de functie

Neem bij een uitgebreid interviewproces de tijd om de kans te evalueren op basis van uw persoonlijke en professionele doelen, zei Steven Leitch, een loopbaancoach en cv-expert. Dat zal bepalen of het de moeite waard is om meer energie in het proces te steken.

“Kijk naar de reputatie, cultuur en groeivooruitzichten van de organisatie. Dit zal u helpen bepalen of het bedrijf aansluit bij uw waarden.”

Facebook exec: Dit is waar ik naar op zoek ben bij het aannemen van pas afgestudeerden

Je moet ook de rol en het groeipotentieel beoordelen, voegde hij eraan toe.

“Overweeg het potentieel van de functie voor leren, loopbaanontwikkeling en vooruitgang. Evalueer of de kans aansluit bij uw langetermijndoelen en of de investering van tijd en moeite de moeite waard is.”

2. Verduidelijk verwachtingen

Lange sollicitatiegesprekken kunnen frustrerend zijn, maar dat kan worden beheerd als u eerst duidelijkheid zoekt over de weg die voor u ligt.

“Open communicatie met de rekruteringsmanager of HR-vertegenwoordiger zal u een beter begrip geven van wat u kunt verwachten”, aldus Leitch.

“Zoek duidelijkheid over het aantal interviewrondes, tests en de geschatte tijdlijn vanaf de vroege stadia van het proces.”

Als je de gemoedstoestand hebt dat interviewen een marathon gaat worden, verwacht je het en ben je beter voorbereid om dingen tot het einde door te zetten

Richard Lambert

CV- en werkplekexpert

Dat zal je helpen om in de gemoedstoestand te komen om de afstand als kandidaat uit te houden.

“Bij de voorbereiding op een marathon raak je niet boos over hoe lang het marathonparcours is – ze trainen zichzelf om de uitdaging aan te gaan”, zei Lambert.

“Hetzelfde met het nu normale lange interviewproces: als je de gemoedstoestand hebt dat interviewen een marathon gaat worden, verwacht je het en ben je beter voorbereid om dingen tot het einde door te zetten.”

Ayomi Samaraweera, een voormalig managementconsultant en nu TikTok-maker die loopbaanadvies geeft, heeft negen sollicitatierondes doorlopen voor een baan. Ze vertelde CNBC dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat u de vergoeding op tafel kent.

“Je wilt niet in een positie terechtkomen waarin je zeven interviews hebt gedaan, ze bieden je de rol aan, en de vergoeding komt niet overeen met je verwachtingen en de kloof is te groot om te dichten.”

3. Weeg andere opties af

Tijdens een lang sollicitatieproces is het essentieel om andere mogelijkheden te blijven onderzoeken.

“Steek niet al je eieren in één mand. Overweeg andere vacatures en blijf netwerken om je opties open te houden”, zei Leitch.

Hier leest u hoe u kunt antwoorden "Wat is je grootste zwakte?"

“Zelfs als je ver in het sollicitatieproces voor een rol zit, moet je altijd op zoek zijn naar andere rollen. Dit kan je ook een hefboomeffect geven in het onderhandelingsproces als je de rol zou krijgen aangeboden.”

Het verkennen en interviewen voor meerdere rollen kan je ook helpen om op de hoogte te blijven van de veranderende behoeften in je branche, voegde Samaraweera eraan toe.

4. Wees consistent

Als u meerdere interviewrondes doorloopt met verschillende personen in een bedrijf, is het belangrijk om consistent te blijven bij het beantwoorden van soortgelijke vragen.

“Maar kandidaten moeten hun antwoorden ook aanpassen aan de specifieke context en de betrokken individuen”, zei Leitch.

Lambert voegde eraan toe: “Iemand die een interview afneemt, was misschien niet op de hoogte van de aantekeningen van het vorige interview – of ze waren misschien volledig op de hoogte van het vorige interview en willen zien hoe consistent je bent in je antwoorden.”

Hier is hoe je elke ronde effectief kunt benaderen, volgens Leitch:

  • Bekijk eerdere interacties;
  • Stem reacties af op het publiek;
  • Aantoonbare groei en nieuwe inzichten;
  • Gebruik storytelling technieken.

“Vertrouw uiteindelijk op je intuïtie. Als je voelt dat het bedrijf oprecht geïnteresseerd is en de functie overeenkomt met je ambities, kan het de moeite waard zijn om het uitgebreide sollicitatieproces te doorlopen”, voegde hij eraan toe.

“Het is echter misschien het beste om de kans opnieuw te evalueren als u rode vlaggen voelt, zoals een gebrek aan transparantie of gebrek aan respect voor kandidaten.”

Mis het niet: Sollicitatiegesprekken worden langer – dit is waarom het een rode vlag kan zijn
Vind je dit verhaal leuk? Abonneer je op CNBC Make It op YouTube!

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert