FINANCIEEL.com

2024 zal in de eerste helft erg slordig worden

2024 zal in de eerste helft erg slordig worden

Wells Fargo onthult doelstelling voor 2024 en ziet een slordig eerste halfjaar voor aandelen

Wells Fargo Securities heeft officieel zijn aandelenmarktvoorspelling voor 2024 bekendgemaakt.

Chris Harvey, hoofd aandelenstrategie van het bedrijf, ziet een volatiel pad naar zijn S&P 500-doelstelling voor het einde van het jaar naar 4.625.

“Het is heel moeilijk om opgewonden te raken. Als we beter zijn [economic] groei, dan doet de Fed niets’, zei hij maandag tegen CNBC’s ‘Fast Money’. ‘Als we een slechtere groei hebben, zullen de cijfers dalen en zal de Fed uiteindelijk bezuinigen. De tweede helft zal beter zijn, maar de eerste helft zal echt heel slordig zijn.”

Het doel van Harvey ligt slechts 75 punten boven dat van maandag S&P500’s dichtbij.

“Kunnen we vanaf hier hoger gaan? Natuurlijk kunnen we nog een beetje hoger gaan. Maar ik denk gewoon niet dat je een ton hoger kunt gaan”, zei hij. “Mensen hebben gesproken over 5.000. Ik zie niet hoe je op dat niveau komt.”

In zijn officiële vooruitzichten voor 2024 zei Harvey tegen klanten dat ze zich moesten schrap zetten voor een ‘handelaarsmarkt’ in plaats van voor een ‘buy-and-hold-situatie’. Zijn strategie voor het begin van het jaar: begin met een risicomijdende houding.

“De VIX [CBOE Volatility Index] is 13 gestegen. Elke keer dat we een nieuw jaar ingingen met de VIX op 13, hebben we pieken gezien. We hebben gezien dat de aandelenmarkt zich terugtrok, en dat is gewoon geen goed scenario voor 2024”, aldus Harvey.

Hij waarschuwt dat de hogere kapitaalkosten een bijkomend marktprobleem vormen, omdat ze de multiples ervan weerhouden hoger te gaan.

“Zolang de kapitaalkosten hoger blijven, is het voor mij erg moeilijk om een ​​veel hoger koersdoel te bereiken”, aldus Harvey.

Toch ziet hij nog steeds kansen voor investeerders.

“Wat we willen doen is naar plaatsen gaan waar oververkocht is. We hebben net een upgrade uitgevoerd nutsvoorzieningen Vandaag. Wij hebben een upgrade uitgevoerd gezondheidszorg‘, merkte Harvey op. ‘Dit zijn gebieden met goede waarderingen en behoorlijke fundamentals, en de meeste mensen zijn er op dit moment nog niet.’

‘Dat zeg ik niet graag als hoofd aandelenstrategie’

Harvey ziet Treasurys ook als een optie.

“Als je naar de alternatieven kijkt, zijn er dingen die behoorlijk aantrekkelijk zijn. En ik vind het vervelend om dat te zeggen als hoofd van de aandelenstrategie, maar je kunt geld aan de voorkant van de curve parkeren en een behoorlijk goed rendement behalen en niet veel risico lopen’, zei Harvey.

Zijn S&P-doelstelling voor 2023 is 4.420, wat een daling van drie procent betekent ten opzichte van de slotkoers van maandag.

Vrijwaring

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert