FHA-woninglening: is het iets voor u?

Er zijn verschillende soorten leningen op de markt. Een daarvan is de FHA-lening. Maar wat is het en hoe kun je er je voordeel mee doen? De FHA of de Federal Housing Administration verzekert dit type lening. Dit is speciaal ontwikkeld om mensen met een laag tot gemiddeld inkomen te helpen. De verzekering van de FHA verkleint het risico van het uitlenen van een bepaald bedrag aan degenen die tot de genoemde inkomensmarge behoren.

Vereisten om in aanmerking te komen:

Voordat u een FHA-lening aanvraagt, is het cruciaal dat u de vereisten kent. Dit is om ervoor te zorgen dat u wordt goedgekeurd. Inzetbaarheid is een van de dingen waar je naar moet kijken. Zorg ervoor dat u een vaste bron van inkomsten heeft die consistent of toenemend is. Het zou aantrekkelijker zijn als u twee jaar hetzelfde bedrijf heeft.

U dient ook bewijzen van uw vermogen op te stellen. Maak een recent financieel overzicht met uw bezittingen en schulden. Zorg ervoor dat u kopie├źn van bewijsstukken meestuurt. De geldschieter heeft dit nodig om uw inkomen-tot-schuldratio te bepalen. Er wordt ook gekeken naar uw inkomen en vermogen in termen van het bedrag dat u kunt lenen. Het kan oplopen tot 100% van de waarde van het onroerend goed.

Voor degenen die door afscherming zijn gegaan, moet het twee jaar oud zijn voordat ze zich kunnen kwalificeren. Voor degenen die faillissement hebben aangevraagd, moet het ongeveer 3 jaar oud zijn voordat ze in aanmerking kunnen komen voor de FHA-lening.

Voordelen van FHA-leningen:

Wat dit ideaal maakt, is omdat er geen enorme aanbetaling voor nodig is. De aanbetaling voor dit type lening kan zo laag zijn als 3% van de waarde van het onroerend goed. Daarnaast zijn de afsluitkosten laag en reguleert de HUD dit.

Meer informatie:

Een misvatting over dit type lening is dat het de lener het bedrag leent dat hij nodig heeft, wat niet het geval is. FHA leent geen geld, maar verzekert de lening. Dit betekent dat als de lener de betaling niet doet, de FHA de geldschieter namens de lener zal betalen.

U moet ook weten dat het bedrag dat u via dit type lening kunt lenen, een beperking heeft. FHA werkt de limiet van het bedrag dat u kunt lenen voortdurend bij naarmate de waarden van eigendommen veranderen. Daarom moet u eerst de prijs controleren van het onroerend goed dat u wilt kopen voordat u een dergelijke lening aanvraagt.

Bij het aanvragen van dit type lening heb je geen perfect krediet nodig. Er moet echter aan bepaalde kredietvereisten worden voldaan. De door FHA geautoriseerde geldschieter zal dit specificeren. Wel mag je verwachten dat de norm lager zal zijn dan de conventionele hypothecaire lening. daarom is dit goed voor degenen die een onvolmaakt krediet hebben.

FHA-lening komt echt veel mensen ten goede. Hoewel het gemakkelijk is om in aanmerking te komen, moet u controleren of dit het type lening is dat bij uw behoeften past. Houd er rekening mee dat u maar een beperkt bedrag kunt lenen. als je denkt dat het voldoende is om het huis te kopen dat je wilt, ga ervoor.