FHA 203k Hypotheek – Een lening om een ​​noodlijdend huis te kopen en op te knappen

Ooit gehoord van een rehabilitatielening voor gewone kopers?

Veel potentiële kopers realiseren zich niet dat ze veel meer huis voor hun geld kunnen krijgen door een noodlijdend pand te kopen met een lening van 203K.

De FHA 203K-lening bundelt eenvoudig de kosten van het renoveren van een noodlijdend pand in de totale hypotheek van het huis.

De waarde van het gebruik van een FHA 203k-lening, in eenvoudige bewoordingen uitgelegd, is als volgt:

Wanneer iemand een huis koopt dat in een instapklare staat verkeert, zal hij hoogstwaarschijnlijk de marktwaarde voor dit huis betalen. Als ze een FHA-lening aanvragen, is hun aanbetaling 2,5%. Alle wijzigingen die ze willen doen om het huis “eigen” te maken, zoals het veranderen van de keuken of badkamers, zijn extra kosten na de verkoop en deze kosten zijn voor rekening van de koper.

Een persoon koopt bijvoorbeeld een instapklaar huis tegen de reële marktwaarde van $ 400.000.

Een soortgelijk huis in dezelfde buurt is ook te koop, maar dit huis is in nood en moet worden bijgewerkt en gerepareerd. Om deze reden zal de koper veel minder betalen voor deze woning, en met een FHA203K-lening kan de koper het huis opknappen en repareren om het hetzelfde niveau te geven als het 1e huis. Over het algemeen kan dit in totaal worden gedaan voor veel minder dan de kosten van het 1e huis, zodat de nieuwe koper van het noodlijdende huis onmiddellijk overwaarde in het onroerend goed heeft. Dit wordt ook wel “zweetvermogen” genoemd.

Om dit uit te leggen, laten we zeggen dat u 80% van de waarde na reparatie hebt betaald (80% van $ 400.000), dus $ 320.000 en dat het onroerend goed $ 35.000 aan renovatie en reparaties nodig heeft. Met de FHA 203K-lening kan een leenbedrag van $ 355.000 worden gedekt, zowel voor de aankoopprijs als voor de renovatie of reparaties om het huis op hetzelfde niveau te brengen als het eerste huis, bijvoorbeeld een huis met een reële marktwaarde van $ 400.000. Bijkomend voordeel is dat u tijdens de revalidatie/reparatie uw keuken of andere upgrades kunt selecteren en naar wens kunt aanpassen. Je hebt nu $ 45.000 eigen vermogen in huis.

De FHA 203K-lening is ideaal om de aankoop en de reparatie/rehabilitatie te financieren met één lening, plus alle voordelen van een originele FHA-lening.

De bovenstaande uitleg is een zeer vereenvoudigde vorm van dit proces en er zijn strikte richtlijnen die u moet volgen bij rehabilitatie met een FHA203K-lening. Bespreek al deze vereisten vooraf met uw kredietverstrekker.

Voor hulp bij het verkrijgen van een lijst met noodlijdende huizen in SW Florida, ga gerust naar https://greaterswfl.com/fixer-upper-homes