Faillissement en eigen vermogen leningen

Het is bekend dat een faillissement een zeer negatief effect heeft op uw kredietwaardigheid en het verkrijgen van krediet erg moeilijk kan maken gedurende ongeveer achttien maanden tot twee jaar na uw ontslagdatum. Eigenwoningkredieten kunnen echter niet alleen een bron van krediet zijn, maar kunnen ook helpen om uw kredietwaardigheid onderweg te verbeteren.

Als er een jaar is verstreken sinds uw ontslag uit het faillissement en u al twee of meer jaar bij hetzelfde bedrijf in dienst bent, maakt u een goede kans om goedgekeurd te worden voor een eigen woningkrediet. Dit zijn leningen die zijn beveiligd tegen elke waarde van uw huis die hoger is dan uw hypotheekbedrag, dat bekend staat als eigen vermogen. Het simpele feit dat de lening op uw huis staat, betekent dat kredietverstrekkers bereid zijn u grotere bedragen te lenen, aangezien zij uw huis als zekerheid hebben als u de lening niet nakomt. Dit is iets dat serieus moet worden overwogen voordat u een lening voor uw huis afsluit, omdat u het risico loopt alles te verliezen als u merkt dat u uw terugbetalingen niet kunt bijhouden.

Het feit dat u uw eigendom als onderpand gebruikt, betekent dat uw lening waarschijnlijk lagere rentetarieven heeft dan een ongedekte lening, en dit maakt een gewaarborgde lening op de lange termijn een veel aantrekkelijkere optie. Het kan zijn dat u geen creditcard of ander soortgelijk krediet kunt krijgen, maar dit betekent niet dat een aanvraag voor een aandelenlening ook wordt afgewezen. Creditcard- en andere ongedekte kredietaanvragen worden beoordeeld aan de hand van andere criteria dan gedekte kredietaanvragen, omdat het risico daarbij veel groter is. Door een lening voor uw huis te krijgen, heeft u ook de mogelijkheid om uw kredietwaardigheid te herstellen en uzelf in de toekomst een aantrekkelijker vooruitzicht te maken voor kredietverstrekkers. Als u een goede staat van dienst heeft bij het doen van regelmatige leningbetalingen op uw kredietrapport, kunt u uw kredietwaardigheid verhogen, en hoe langer u doorgaat met het doen van regelmatige betalingen, hoe beter uw beoordeling zal worden. Wanneer u uit de andere kant van het faillissement komt, is dit erg belangrijk om u te helpen uw financiële status weer op de rails te krijgen.

Na een faillissement is geduld het sleutelwoord bij het aanvragen van krediet. Het kan even duren voordat je een geldverstrekker vindt die een aanvraag van je wil accepteren, maar door goed te kijken en verstandige keuzes te maken kom je op de lange termijn veel beter af. Door veel onderzoek te doen en kredietverstrekkers te vergelijken, kunt u de meest concurrerende deal vinden die wordt aangeboden, wat belangrijk is bij het afsluiten van wat wordt gezien als krediet met een hoog risico. Jezelf vastbinden aan een lening met een hoge rente op lange termijn is het tegenovergestelde van wat je probeert te bereiken, dus het eerste nemen dat op je afkomt, is niet de manier om een ​​goede lening voor jezelf te krijgen.