Factuurfactoring versus bankleningen – wat is het verschil?

Als het gaat om het snel stimuleren van bedrijfskapitaal, Factuur Financiën, ook gekend als Factuurfactoring, kan een uitstekend alternatief zijn voor een banklening. Het is maar al te gemakkelijk om te verzanden in financieel jargon, maar de verschillen tussen de twee zijn vrij eenvoudig.

Belangrijkste voordelen van factoring versus bankleningen

1. Factoring is geen schuldfinanciering, aangezien een bedrijf eigenlijk geen geld leent zoals bij een bank. Een factuurfinancieringsmaatschappij koopt in feite de facturen van een bedrijf, die in wezen activa zijn.

2. De doorlooptijd van bankleningen kan vaak lang zijn, aangezien banken goedkeuringen en acceptatie moeten uitvoeren als onderdeel van het leningproces. In het huidige klimaat kan de reactietijd nog langer duren. Met factoring gaat het proces veel sneller.

3. Factoring kan onmiddellijke cashflow bieden zodra de relatie met de aanbieder tot stand is gebracht. Het installatieproces kan slechts een week duren, en het geld staat vaak binnen 24 uur na ontvangst van uw zakelijke facturen op uw bankrekening. Naarmate uw bedrijf groeit, groeit ook de beschikbare financiering. U hoeft niet eens over nieuwe voorwaarden te onderhandelen.

4. Banken hebben over het algemeen de handelscijfers van een bedrijf van de afgelopen twee of meer jaar nodig. Het kan ook aanvullende financiële zekerheid als onderpand vereisen. Factoring is niet afhankelijk van de kredietwaardigheid van het bedrijf, aangezien de boekschulden van het bedrijf meestal de enige activa zijn die nodig zijn om financiering veilig te stellen.

5. Factoring is gunstig voor minder gevestigde bedrijven, vooral in het huidige financiële klimaat. Zolang de klanten van een bedrijf kredietwaardig zijn, zouden er geen problemen moeten zijn. Factuurfinanciering is een goede keuze voor een jong bedrijf dat sneller groeit dan zijn balans. De bank kijkt meestal naar historische financiële informatie, terwijl een factoringmaatschappij geïnteresseerd is in wat u vandaag en morgen doet.

6. Factuurfactoring is een unieke manier om de cashflow te verbeteren, aangezien de financiële dienstverlener dagelijks nauwer contact kan hebben met de klanten en hun klanten. Omdat er zoveel komt kijken bij het debiteurenfinancieringsproces, raakt de factormaatschappij meer vertrouwd met hun klanten dan met standaardleningen.

7. Bij factoring gebruikt het bedrijf de activa van het bedrijf en niet hun persoonlijke activa om aan hun financieringsbehoeften te voldoen.

Samenvattend: de impact van een banklening is heel anders dan die van het factoringproces op een bedrijf. Een lening plaatst een schuld op een zakelijke balans, terwijl factoring de cashflow snel verhoogt en geld op de bank zet. Leningen zijn grotendeels afhankelijk van de financiële soliditeit van een bedrijf, terwijl factoring meer afhankelijk is van het trackrecord van de klanten van de klant; een echte bonus voor nieuwe bedrijven zonder gevestigde trackrecords.