Factoren: hoe ze kleine bedrijven kunnen helpen

Factoren financieren $ 120 miljard aan vorderingen, maar de meeste startende en kleine bedrijven zijn zich daar niet van bewust. Business schools erkennen ze zelden. Ze kunnen echter uw cashflowproblemen verlichten.

Ze kunnen u geld lenen of voorschotten op uw vorderingen en in sommige gevallen op uw inventaris.

Met andere woorden, uw vorderingen zijn een actief dat de geldschieter (Factor) koopt.

De voordelen van het gebruik van factoren:

  • U krijgt uw facturen binnen enkele dagen uitbetaald. Hierdoor kunt u uw leveranciers op tijd betalen, vertrouwen bij hen opbouwen en profiteren van hun contante kortingen. Het is een financieel hulpmiddel dat de cashflow van uw bedrijf versnelt. Factoren lenen geen geld op inkooporders.
  • Al uw kosten zijn variabel.
  • Factoren controleren het krediet van al uw klanten en potentiële klanten. U krijgt dus nauwkeurigere en actuelere informatie dan wanneer u deze functie alleen zou uitvoeren. Er wordt meer geld bespaard door het elimineren van de noodzaak om een ​​kredietchecker in te huren.
  • Factors innen al uw vorderingen. In de wereld van vandaag houden de meeste klanten ervan om de betaling van hun rekeningen uit te stellen. Sommigen betalen pas als iemand ze belt om te betalen. De Factoren hebben meer invloed dan jij als individu. Zij kunnen 50 leveranciers van één klant vertegenwoordigen.
  • Factoren treden op als verzekeraars van de vordering. Als u een klant heeft verzonden en de klant failliet gaat, kan de Factor vastlopen, afhankelijk van uw contract, en niet u. Deze functie kan u helpen beter te slapen en uw slechte schulden te elimineren.
  • The Factor kan een deel van uw administratieve taken overnemen en u de daaruit voortvloeiende arbeidskosten besparen. Bij een van onze gamebedrijven die is opgericht rond een gelicentieerd product, heeft de Factor ons gegevens over maandelijkse verzendingen verstrekt die als royaltyverklaring fungeerden. Ze voorzagen ons ook van totale verzendingen per gebied of rekening die we gebruikten als onze commissieoverzichten van onze vertegenwoordigers.
  • U kunt geld krijgen, ook al heeft u geen goede kredietwaardigheid. The Factor is alleen geïnteresseerd in de kredietwaardigheid van uw klanten.

De nadelen van het gebruik van Factors zijn de kosten, die in sommige gevallen hoog kunnen zijn, en ze kunnen sommige van uw klanten vervreemden met hun incassotechnieken. U moet hun contract zorgvuldig lezen en begrijpen.

U kunt een geschikte factor vinden door naar de website van de International Factoring Association te gaan of uw lokale bankier, SCORE of SBDC-kantoor te raadplegen.

(Dit bericht is een uittreksel uit hoofdstuk 11 van Bootstrapping 101.)