Eurostar lanceert eindelijk rechtstreekse treinen van Amsterdam, Rotterdam naar Londen

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

Eurostar is eindelijk begonnen met zijn directe dienst van Amsterdam naar Londen, vijf maanden later dan gepland en 10 maanden na de oorspronkelijke startdatum.

De eerste trein vertrok maandag om 7.47 uur op het Centraal Station van Amsterdam, bevestigt een woordvoerder van NS. De reis duurt vier uur en negen minuten en omvat stops in Rotterdam en Brussel.

Sinds 2018 rijden er rechtstreekse treinen van Londen naar Amsterdam, maar passagiers op weg naar het VK moesten nog steeds overstappen en door veiligheidscontroles gaan in Brussel-Zuid.

De directe dienst had in december 2019 moeten beginnen, maar liep vertraging op omdat de voorbereidingen voor paspoort- en douanecontroles in Amsterdam niet waren afgerond. Het coronavirus werd vervolgens uitbetaald op de herziene startdatum van 30 april.

Eurostar heeft op weekdagen twee diensten en in het weekend geen, omdat de vraag door het coronavirus is gedaald. Bezoekers van het VK worden geacht een periode van 14 dagen in quarantaine te ondergaan bij aankomst en nog eens 10 dagen bij terugkeer in Nederland.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.