De algemene verkiezingen van 2021: wat u moet weten

By Jernst van Waal

[
Foto: Depositphotos.com Nederland gaat naar de stembus om op 15, 16 en 17 maart een nieuwe regering te kiezen. Hier is een overzicht van nuttige artikelen en bronnen, die regelmatig worden bijgewerkt.
De belangrijkste Nederlandse politieke partijen
Een overzicht van de Nederlandse partijen die deelnemen aan de verkiezingen en die ofwel een zetel zullen winnen, of die waarschijnlijk een zetel zullen winnen.
Een korte handleiding over hoe het kiesstelsel in Nederland werkt en wat er gebeurt nadat de stemmen zijn geteld.
De laatste nieuwsverhalen uit de campagne, verzameld in een deel van de website.DutchNews.nl verkiezingsinterviews
D66 – Je kunt geen windmolens bouwen met racisten en antisemieten
GroenLinks – het wordt tijd dat we in de regering zitten
CDA – Vluchtelingencrisis oplossen door conflicten te beëindigen
Kiezers geven partijleiders stof tot nadenken in eerste televisiedebatThe view from buitenland
Matthew E Bergman, van de Universiteit van Wenen, heeft geanalyseerd wat de manifesten van de belangrijkste partijen aangeven over de huidige electorale dynamiek van het land.
Ben Coates ‘analyse van het optreden van premier Mark Rutte 13 x drie minuten
Omroep NOS heeft dertien drie minuten durende films gemaakt, waarin het beleid van de grote partijen op hoofdlijnen wordt geschetst. (Nederlands) NRC Stemhulp
De krant heeft de manifesten van 14 partijen thema voor thema geanalyseerd. (Nederlands) Hulp bij het stemmen
Weet u niet zeker op wie u moet stemmen? De Stemwijzer en Kieskompas zijn twee online stemtools, die vragen stellen om erachter te komen wat je denkt, en vervolgens aangeven op welke partij ze willen stemmen. Alleen in het Nederlands. Opiniepeilingen
Luister naar Tom Louwerse die de reguliere poll of polls (peilingwijzer) produceert, bespreek de voor- en nadelen van polling op onze podcast, ongeveer 46 minuten later Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl Het DutchNews.nl-team wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk. Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.