Een woonlening afsluiten? Punten om te onthouden

Alles wat u moet weten voordat u een woonlening aanvraagt:
Een woonkrediet afsluiten is die ene grote stap die u dichter bij uw droomhuis brengt. Het afsluiten van een lening kan soms ingewikkeld zijn, waarop u zich vooraf moet voorbereiden en u goed op de hoogte moet zijn van de voorwaarden. U moet de leningstructuur begrijpen voordat u het proces aanvraagt.

Superbanks geeft u de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 40 banken en NBFC’s, aangezien u het beste verdient. Superbanks biedt diensten die het veel gemakkelijker maken om uw lening te krijgen zonder veel tijd te verspillen.

U kunt gemakkelijk aan de deur komen terwijl u uw woninglening aanvraagt ​​met minimaal papierwerk en uw lening binnen 48 uur zonder enige drukte goedgekeurd krijgen.

Bovendien kunt u ook gebruikmaken van de hypotheekrenteaftrek.

Dit zijn de belangrijkste punten om te onthouden:
1. Kunnen woonkredieten worden overgedragen aan een ander?
Ja, maar er worden weinig voorwaarden gehanteerd, vooral binnen de draagkrachtige gezinsleden. Zo heeft cliënt A een lening afgesloten en is haar vader mede-aanvrager. Nu gaat ze trouwen en verhuist ze naar het buitenland en haar vader is niet in staat om de lening alleen terug te betalen. In dit geval kan ze de lening overdragen aan haar broer, die in staat is om de lening terug te betalen en hun vader als de mede-aanvrager.

2. Kunnen woonkredieten gezamenlijk worden afgesloten?
Ja, het is mogelijk om gezamenlijk een woonkrediet af te sluiten, maar alleen binnen het gezin. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat er een getrouwd stel is dat een lening wil goedkeuren. Echtgenoot verdient tot Rs. 50.000/- en vrouw verdient tot 30.000/-

Dus als ze nu een lening willen aanvragen, kunnen ze dat samen doen, omdat ze hierdoor een hoger bedrag aan lening kunnen aanvragen en het gemakkelijk zal worden gesanctioneerd.

3. Vereist het een aanbetaling?
Nee, er is geen aanbetaling vereist. Bij woningkredieten wordt een deelbetaling gedaan. Laten we zeggen, een persoon genaamd Aman neemt een lening van Rs. 10 Lakh en in het eerste jaar betaalt hij 20% aan de bank, later in het volgende jaar betaalt hij 40%, op dezelfde manier kan hij het bedrag van de lening in delen betalen.

4. Is een opstalverzekering nodig bij het afsluiten van een woonkrediet?
Het kan niet aan een persoon worden opgelegd, maar bij weinig banken is het verplicht geworden om een ​​eigendomsverzekering af te sluiten tijdens het aangaan van de lening.

Een eigendomsverzekering zorgt ervoor dat uw eigendom veilig is en kan worden verhaald als er schade wordt veroorzaakt. Banken moeten namelijk zeker zijn van het geld dat u van de bank heeft afgepakt en in dit geval moet u goed voor uw eigendommen zorgen.

Tot op heden hebben weinig banken of NBFC’s het niet verplicht gesteld om een ​​eigendomsverzekering af te sluiten, maar het is gunstig voor u om eventuele zorgen te voorkomen.

5. Hoe beïnvloedt het nemen van een woonkrediet de kredietscore?
Kredietscore/cibil-score is de belangrijkste factor bij het aanvragen van een lening. Wanneer u een woninglening aanvraagt, verbetert uw cibil-score naarmate u 100 punten toevoegt aan uw kredietscore en het is altijd goed om een ​​hogere kredietscore te hebben. U moet er zeker van zijn dat u uw EMI’s op tijd betaalt om een ​​gezonde kredietscore te behouden, aangezien het voordelen heeft bij het nemen van een andere lening indien en wanneer dat nodig is.

6. Wat zijn de criteria voor het verkrijgen van een woonkrediet?
Hier zijn de weinige criteria waarmee u gemakkelijk woningkredieten kunt afsluiten.

Leeftijdscriteria: –

Minimum 21 jaar voor aanvrager
Minimum 18 jaar voor mede-aanvrager
Max 60 jaar (Netto pensioenleeftijd)
Inkomenscriteria: –

Minimaal INR 25.000 voor in loondienst
In het geval van zaken, minimale ITR van meer dan 3 Lakh
Voor verhuurdoeleinden, minimaal INR 20.000.
7. Is het moeilijk te krijgen?
Om in aanmerking te komen: –
Nee, het is niet moeilijk om een ​​goedkeuring te krijgen. Daar moet je gewoon voor in aanmerking komen.

Je moet een goede CIBIL-score hebben
Je moet in loondienst zijn.
Het minimumloon moet Rs zijn. 25.000/-