Een VA-lening aanvragen – Is het moeilijk?

De hypothecaire leningen die worden gegarandeerd door het Amerikaanse Department of Veterans Affairs zijn al meer dan 70 jaar een populaire manier voor veteranen en actieve dienstleden om hun eerste huis te betalen. Omdat de woningkredieten gegarandeerd zijn, staan ​​veel kredietverstrekkers te popelen om deze goedkope woningkredieten voor veteranen aan te bieden. Hoewel niet moeilijk, is het aanvraagproces enigszins anders dan dat voor conventionele leningen, en veel kredietinstellingen hebben afdelingen of speciaal opgeleid personeel om te helpen met de vereiste documentatie.

Geschiktheid

Als u ten minste 90 dagen militair in actieve dienst bent, komt u in aanmerking voor een hypothecaire lening met VA-garantie. Evenzo komen veteranen die tussen 90 en 181 dagen ononderbroken dienst hebben gediend, afhankelijk van de periode, in aanmerking om deze leningen aan te vragen. Leden van de Nationale Garde komen ook in aanmerking voor een woninglening als ze momenteel in dienst zijn of zes jaar hebben gediend, zijn ontslagen of op de gepensioneerde of stand-by lijst staan. Onder bepaalde omstandigheden kunnen ook de echtgenoten van militairen in aanmerking komen voor een VA-lening.

Certificaat van geschiktheid

Aanvragers moeten hun dienst in het leger documenteren met een certificaat van geschiktheid. Het certificaat wordt uitgegeven met een aantal verschillende soorten bewijs:

 • Een DD-formulier 214 voor veteranen dat het karakter van de service aangeeft en de reden voor scheiding van service

 • Voor huidige militairen een actuele dienstverklaring ondertekend door een commandant van de eenheid, adjudant of personeelsbureau

 • Voor huidige leden van de Nationale Garde, een door een commandant van de eenheid, adjudant of personeelsbureau ondertekende dienstverklaring

 • Voor ontslagen leden van de Nationale Garde die nooit zijn geactiveerd, een NGB Form 22, Report of Separation and Record of Service

 • Overlevende echtgenoot die geen uitkering ontvangt, moet een VA-formulier 21-534 indienen

 • Overlevende echtgenoot die een uitkering ontvangt, moet een VA-formulier 26-1817 indienen

Aanvullende vereisten

Naast het bewijs van geschiktheid moeten aanvragers van een hypothecaire lening met VA-garantie het volgende verstrekken:

 • Documentatie van voldoende inkomen om de lening af te betalen

 • Een goed kredietrecord – VA-geldschieters stellen hun eigen minimale kredietrecordvereisten voor een lening

 • Bewijs dat het onroerend goed kan worden bewoond – VA-leningen moeten gaan naar onroerend goed dat geschikt is voor bewoning, zoals eengezinswoningen, flatgebouwen, rijtjeshuizen en meergezinswoningen.

 • Voornemen om het onroerend goed te bezetten – De aanvragers van een eerste woningkrediet moeten hun voornemen om het onroerend goed te bewonen zeker stellen.

 • Een taxatie van het onroerend goed om ervoor te zorgen dat het onroerend goed voldoende wordt getaxeerd voor het geleende bedrag.

De verkoop sluiten

Aanvragers worden aangemoedigd om de leningen van een aantal kredietverstrekkers te vergelijken om de beste voorwaarden te garanderen. Nadat de aanvrager is goedgekeurd voor de hypothecaire lening met VA-garantie, moet hij of zij de verkoop van het onroerend goed afsluiten, het bewijs leveren van de verzekering van de huiseigenaren voor het onroerend goed en de sluitingskosten betalen. Deze sluitingskosten worden gereguleerd door de VA. De titel wordt vervolgens uitgegeven en verzekerd door een titelverzekeringsmaatschappij om andere claims op het onroerend goed te voorkomen.

Hoewel het proces voor beginnende leners misschien ontmoedigend lijkt, hebben kredietinstellingen protocollen voor VA-leningen opgesteld die het aanvraagproces vergemakkelijken, zodat veteranen en actieve dienstleden kunnen profiteren van dit waardevolle voordeel.