Een uitgebreide gids over het afbetalen van schulden en het verbeteren van uw kredietscore in het proces

Ultieme gids voor welke schuld u eerst moet afbetalen om een ​​kredietscore te verhogen

Schulden zijn als gewichtstoename. Voor veel mensen lijken een extra traktatie hier en een beetje uitspatting daar geen echte problemen.

Maar na verloop van tijd tellen de stukjes en beetjes op en op een dag worden ze wakker en zeggen ze: “Hoe is dat daar gekomen?”

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is. Het afbetalen van schulden en het verbeteren van een kredietscore zijn twee van de meest voorkomende financiële doelen. Voor mensen die het goed doen, kunnen ze tegelijkertijd in beide doelen winnen.

Hieronder vindt u antwoorden op de meest voorkomende schuld- en kredietvragen, van tips van experts tot welke schuld u eerst moet afbetalen om een ​​kredietscore te verhogen.

Hoe het afbetalen van schulden een kredietscore verbetert

Grote schulden en slecht krediet gaan vaak hand in hand. Daarom is het geweldig om te weten dat het werken aan het ene doel ook helpt bij het andere.

Verbetert de gebruiksratio

Een van de vele factoren die van invloed zijn op een kredietscore is de kredietgebruiksratio van de persoon. Dit is het percentage doorlopend krediet dat ze gebruiken.

Doorlopend krediet is elk krediet dat een persoon steeds opnieuw kan gebruiken, zoals creditcards. Als een creditcard een limiet van $ 10.000 heeft, kan iemand het tegoed gebruiken, afbetalen en vervolgens opnieuw gebruiken.

Het is anders dan bijvoorbeeld een autolening. Als iemand een autolening van $ 20.000 krijgt en er $ 5.000 van aflost, kunnen ze die $ 5.000 later niet voor iets anders gebruiken.

Het is gemakkelijk voor mensen om hun eigen kredietgebruiksratio te berekenen.

Eerst moeten ze de kredietlimieten voor al hun creditcards bij elkaar optellen. Vervolgens tellen ze de saldi op al die kaarten bij elkaar op. Wanneer ze het saldo delen door de kredietlimiet, is dat hun kredietgebruikspercentage.

Het doel moet zijn om een ​​gebruiksratio van minder dan 30% te krijgen. Echter, hoe lager hoe beter. Elke dollar doorlopend krediet die een persoon afbetaalt, zal zijn gebruiksratio verbeteren.

Brengt een record tot stand

Een ander belangrijk onderdeel van de kredietscore van een persoon is hun betalingsrecord. De reden waarom mensen een slechte kredietwaardigheid hebben wanneer ze voor het eerst 18 worden, is dat geldschieters geen gegevens hebben om hen te vertellen of de tiener zijn rekeningen op tijd zal betalen.

Stel dat iemand twee jaar nodig heeft om zijn schuld af te betalen. Dat zijn twee extra jaren van betrouwbare betalingen op hun palmares, wat de kredietscore zal verbeteren.

Helpt de schuld-inkomstenratio

In werkelijkheid heeft dit geen directe invloed op de kredietscore van een persoon. Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen ernaar streven om hun schulden af ​​te lossen en hun kredietscore te verhogen, is dat ze een huis proberen te kopen. Hun verhouding tussen schulden en inkomen speelt een grote rol in hun hypotheekkwalificatie.

Zoals je zou verwachten, berekent een schuld / inkomensratio het percentage van het maandelijkse inkomen van een persoon dat naar schulden moet gaan. Het is gebaseerd op hun minimumbetalingen, niet op het bedrag dat ze ervoor kiezen te betalen.

Bij bepaalde schulden, zoals creditcardschulden, daalt de minimale betaling naarmate het saldo daalt. Het resultaat is een betere verhouding tussen schulden en inkomsten.

Welke schuld moet eerst worden afbetaald om een ​​kredietscore te verhogen?

Het is duidelijk dat het afbetalen van schulden de kredietscore van een persoon op verschillende manieren verbetert. Voor de meeste mensen omvat hun schuld echter verschillende soorten rekeningen. Hier leest u hoe u prioriteiten kunt stellen.

Slechte schulden

Een credit score kijkt niet alleen naar hoeveel schulden een persoon heeft, maar ook naar de soorten schulden die ze hebben. Ze kunnen de rekeningen indelen in ‘goede schulden’ en ‘slechte schulden’.

Goede schulden omvatten een hypotheek en studieleningen. Investeren in een huis of een diploma kan iemands financiële situatie in de toekomst verbeteren, waardoor deze schulden productief kunnen worden.

Slechte schulden daarentegen hebben niet het vermogen om de financiële situatie van de persoon te verbeteren. Dat omvat creditcardschulden en persoonlijke leningen. Om hun credit score te verhogen, moet een persoon zich richten op slechte schulden voor goede schulden.

Let op de gebruiksratio

Voor iemand die zijn schuld probeert af te betalen op een manier die zijn kredietscore het meest helpt, moeten ze hun gebruiksratio in gedachten houden. Het is het beste om hun doorlopend krediet af te betalen vóór andere schulden.

Als iemand bijvoorbeeld zowel een creditcardschuld als een autolening heeft, moeten ze eerst hun creditcardschuld afbetalen.

Tips voor het afbetalen van schulden en het verhogen van een kredietscore

Zelfs als mensen weten welke schulden ze eerst moeten afbetalen, kan het moeilijk zijn om de volgende stappen te bedenken. Deze tips kunnen helpen.

Hogere interesse zou een hogere prioriteit moeten hebben

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijk om eerst de creditcardschuld af te lossen. Voor mensen met meerdere creditcards die een saldo hebben, moeten ze zich echter eerst concentreren op degene met de hoogste rente.

Als alle creditcards dezelfde of vergelijkbare rentetarieven hebben, kunt u het beste beginnen met degene met het hoogste saldo. Op deze manier verlaagt de persoon vanaf het begin zijn hoogste maandelijkse rentelasten.

De sneeuwbalmethode kan helpen bij motivatie

Over het algemeen is het beter om grotere en meer rentezware schulden eerst af te lossen. Voor sommige mensen is het echter ontmoedigend dat het zo lang duurt om één schuld van hun lijst af te strepen.

Degenen die wat extra motivatie nodig hebben, kunnen in plaats daarvan beginnen met de sneeuwbalmethode.

Bij deze methode blijven ze minimumbetalingen doen op al hun rekeningen, maar zetten ze extra geld op hun kleinste schuld. Op deze manier is het gemakkelijker om vooruitgang te zien en gemotiveerd te blijven.

Twee keer nadenken over een 0% rentekaart

Er is een veelgebruikte truc om creditcardschulden met hoge rente af te betalen. Het gaat om het aanvragen en ontvangen van een nieuwe creditcard met een introductierente van 0%. De persoon draagt ​​zijn schuld over naar die kaart, zodat hij geen rente betaalt terwijl hij deze afbetaalt.

Die tactiek is geweldig als het afbetalen van schulden de enige prioriteit is. Het kan echter de credit score van de persoon in het proces schaden. Ten eerste verlaagt het toevoegen van een nieuwe creditcard de gemiddelde leeftijd van hun rekeningen, wat hun credit score kan schaden.

Het is ook gebruikelijk dat mensen die dit doen, de creditcard sluiten die de oorspronkelijke schuld had. Als ze dit doen, zal dit waarschijnlijk hun kredietgebruiksratio schaden, omdat de kans groot is dat de nieuwe kaart een lagere kredietlimiet heeft.

Een betere financiële positie bereiken

Voor het afbetalen van schulden en het verhogen van een kredietscore is niet alleen geld nodig. Het vereist ook wat onderzoek, zoals weten welke schuld eerst moet worden afbetaald om een ​​kredietscore te verhogen. Met de bovenstaande tips kan iedereen in een mum van tijd zijn financiële doelen bereiken.

Voor een meer praktische benadering van kredietverbetering kunnen onze kredietreparatie-experts helpen.