Een online autogeschiedeniscontrole kan alle skeletten in de kast onthullen

Bij het kopen van een gebruikte auto heb je alleen het woord van de verkoper als het gaat om de achtergrondhistorie. Welnu, dit is niet helemaal waar als u profiteert van een online voertuiggeschiedenischecker. Deze controle kan eventuele verborgen skeletten in de kast van de auto onthullen.

Duizenden voertuigen worden elk jaar gestolen en sommige daarvan verschijnen als gebruikte auto’s te koop. Als u een tweedehands auto zou kopen die gestolen was, dan zou u het geld dat u ervoor betaald had verliezen, aangezien het voertuig zou worden teruggegeven aan de eigenaar. Hetzelfde geldt voor auto’s waaraan een lening is verbonden. Verkopers zullen een auto te koop aanbieden terwijl ze er nog geld op hebben staan ​​en dit betekent dat u ofwel de uitstaande financiering voor het voertuig moet afbetalen of de auto terug moet geven aan de geldschieter.

Een online voertuiggeschiedenischecker kan de potentiële koper onthullen of de auto een ongeluk heeft gehad. Als het ongeval grote schade aan het voertuig heeft veroorzaakt, schrijft de verzekeringsmaatschappij deze af. De auto kan dan echter worden gerepareerd en de koper weet het natuurlijk nooit, tenzij hij een gegevenscontrole uitvoert. In sommige gevallen kan dit gevaarlijk zijn en maakt de kleine vergoeding die voor de cheque in rekening wordt gebracht natuurlijk de moeite waard. Als het voertuig is afgeschreven, maakt de controle u op de hoogte van de oorzaak en de omvang van de schade. Het zal u ook vertellen of de auto total loss was.

Soms kan om ethische redenen de kentekenplaat worden gewijzigd. De online voertuighistorie checker vertelt u hoe vaak de kentekenplaat is gewijzigd en om welke reden. Soms kan de nummerplaatwisseling zijn om iets in het verleden van de auto te verbergen, bijvoorbeeld als het is afgeschreven.

U kunt ook de kilometerstand van de auto controleren. De gegevenscontrole zal uitwijzen of de kilometerstand op de werkelijke klok overeenkomt met wat wordt vermeld in de autogegevenscontrole of dat ermee is geknoeid. Bij de verkoop van een gebruikt voertuig is het wijzigen van de kilometerstand op de klok een populaire manier om de verkoopkansen van de auto te vergroten.

Het voertuigidentificatienummer (VIN) is nodig bij het gebruik van een online autodatachecker. De verkoper moet u er nooit van weerhouden naar dit nummer te zoeken en het is over het algemeen te vinden achter de voorruit, op het chassis en de carrosserie van de auto. Samen met deze overeenkomende nummers moeten ze ook overeenkomen met het nummer op het papierwerk dat bij de auto wordt geleverd. Wanneer u deze controleert, moet u letten op eventuele wijzigingen die kunnen betekenen dat er met de nummers is geknoeid.

Een ander voordeel van het gebruik van een online voertuiggeschiedenischecker is het achterhalen van de werkelijke waarde van de auto in kwestie. De gegevenscontrole geeft u een schatting van hoeveel het voertuig waard is, wat u zal vertellen of het koopje dat u dacht te krijgen een echt koopje is.