Een ongedekte leningcalculator gebruiken?

De meeste kredietverstrekkers gebruiken een eenvoudige rekenmachine om uit te rekenen hoe lang het duurt om het volledige bedrag in termijnen terug te betalen, en uw resulterende APR (jaarlijks percentage). Dit is meestal een van de eerste dingen die je moet doen als je eenmaal hebt besloten geld te lenen bij een officiële kredietverstrekker.

Als u overweegt geld te lenen, moet u beslissen of u kiest voor een beveiligde of ongedekte lening. Hoewel het noemen van iets “ongedekt” veel mensen ongerust maakt als het om financiën gaat, is deze manier van lenen eigenlijk de betere keuze voor de meeste mensen.

Wat meer is, als u niet de eigenaar bent van uw huis (dwz u huurt uw huis), is ongedekte leningen de enige optie die u zult hebben, aangezien het onroerend goed niet van u is om een ​​lening tegen te verzekeren. Hoewel beveiligde leningen over lange perioden kunnen worden afbetaald (meerdere decennia, zoals een hypotheek), is onbeveiligd de beste optie als het gaat om kleinere bedragen.

Persoonlijke leningen variëren meestal tussen £ 500 en £ 25.000. Of u in aanmerking komt, hangt meestal af van uw kredietwaardigheid, maar als u weet dat er onvolkomenheden in uw kredietwaardigheid zijn, zijn er kredietverstrekkers die uw aanvraag alleen op persoonlijke omstandigheden zullen overwegen zonder een kredietcontrole uit te voeren.

In dit geval zullen kredietverstrekkers meestal om een ​​bewijs van uw maandelijks inkomen vragen om er zeker van te zijn dat u uw terugbetalingen kunt betalen. Zij kunnen vragen om bankafschriften, loonstroken of om rechtstreeks met uw werkgever te spreken om erachter te komen dat u daar werkt en het door u aangegeven salaris ontvangt.

Als u weet dat uw geldschieter uw kredietrecord zal controleren, is het belangrijk om te weten waar u aan toe bent bij het kredietbureau. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een gratis website zoals Clear Score. U wordt gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te voeren en enkele beveiligingsvragen te beantwoorden, maar u heeft dan op elk moment toegang tot uw kredietdossier.

Het is handig om op de hoogte te zijn van uw score, vooral als u van plan bent in de toekomst een hypotheek aan te vragen of een bedrijf te kopen. Het is echter niet alles – er zijn kredietverstrekkers die uw aanvraag in overweging nemen zonder een kredietcontrole uit te voeren. Pas op voor kredietverstrekkers met “slechte kredietwaardigheid”.

Bij het gebruik van een leningcalculator – online of via uw bank of kredietverstrekker persoonlijk – wordt u gevraagd hoeveel u wilt lenen. Het is een goed idee om wat tijd te besteden aan het uitzoeken hiervan. Laat u niet verleiden tot het lenen van een groot bedrag dat u niet kunt terugbetalen. De rekenmachine helpt u binnen uw mogelijkheden te blijven.

Mogelijk wordt u gevraagd om het doel van uw lening aan te geven. Dit kan van alles zijn, van verhuizen, betalen voor een bruiloft of consolidatie. Het is belangrijk om duidelijk te zijn over waar u het geld voor wilt gebruiken, omdat dit de beslissing van uw geldschieter zal bepalen – hoewel natuurlijk niemand u zal controleren zodra het geld op uw rekening staat!

De calculator berekent wat uw maandelijkse aflossingen zullen zijn, afhankelijk van hoeveel u wilt lenen en over welke tijd. Bij persoonlijke leningen kan het zes maanden tot zes jaar duren om terug te betalen, afhankelijk van hoeveel u zich kunt veroorloven om per maand te betalen.