Een lening voor een klein bedrijf is gemakkelijk te krijgen als u de belangrijke dingen goed doet

Wanneer uw bedrijf zich in de opstartfase bevindt, heeft u een lening nodig om het te laten groeien. Ja, er zijn manieren om uw bedrijf te starten met heel weinig kapitaal, maar zelfs in het internettijdperk heeft u leningen nodig voor de groei en uitbreiding van uw bedrijf. Vaak zijn startende en kleine ondernemers bang om leningen aan te gaan omdat ze denken dat het terugbetalen van dezelfde lening met rente erop hun groei zal belemmeren. Het feit is dat een lening niet zo’n grote verplichting is als je je huiswerk hebt gedaan voordat je het hebt gekregen. Haastig een lening krijgen zonder de markt te onderzoeken en het groeipotentieel van uw bedrijf te kennen, kan schadelijk zijn voor het bedrijf.

Uw bedrijfsplan is van groot belang

Het maakt niet uit hoe ervaren uw managementteam is wanneer uw businessplan zwak is. Wanneer u een lening aanvraagt ​​bij kredietverstrekkers, proberen zij redenen te vinden om u de gewenste lening door te sturen. Ze willen er zeker van zijn dat de lening die ze verstrekken op tijd en volgens de voorwaarden die op het moment van uitlenen zijn vastgelegd, wordt terugbetaald. Kredietverstrekkers zullen zelden het potentieel van uw bedrijf inschatten om de lening terug te betalen op basis van wat u zegt. Wat ze willen zien is een solide businessplan en daarom moet je een indrukwekkend plan hebben. Een sterk businessplan bestaat uit het volgende en nog wat meer.

  • De bedrijfsbeschrijving

  • Managementrol en ervaring

  • De productbeschrijving:

  • Strategie voor marketing

  • Financiele projecties

  • Een samenvatting

  • Gedocumenteerde cashflow

Houd er rekening mee dat banken vaak naar de cashflow kijken in de gedocumenteerde vorm, en dat hun onderzoek niet beperkt is tot wat uw prognoses zijn voor de toekomst, maar belangrijker nog, hoe u de zaken in het verleden hebt beheerd. Ze zullen de kasstroomgegevens van uw bedrijf van de afgelopen jaren bekijken om te zien of u de lening moet krijgen waar u om vraagt. Houd dus uw bedrijfsplan in gedachten en zorg ervoor dat u aan elk aspect ervan hebt gewerkt om iets indrukwekkends aan de investeerders te presenteren.

Uw leningopties zijn talrijk

Soms heb je een solide businessplan en is al het andere op zijn plaats, maar je begrip van leningopties is niet op zijn best. Veel eigenaren van kleine bedrijven leven met de indruk dat de enige instelling die voor hen beschikbaar is om een ​​lening te krijgen een bank is. Dat is verre van waar, want er zijn tientallen andere manieren om de lening of investering voor uw startups te verkrijgen die veel gemakkelijker te beheren is dan een banklening. Enkele van de beschikbare opties zijn SBA-leningen van de overheid, factuurfinanciering, financieringsleningen voor bedrijfsapparatuur, enz. Als u slechts een startup bent en geen van deze opties haalbaar voor u lijkt, is er online fondsenwerving.

Online fondsenwerving is een vrij populaire methode geworden om investeringen voor uw startup te krijgen van individuen die vertrouwen in uw idee en concept van het bedrijf. Met behulp van de financieringswebsite heeft u toegang tot honderdduizenden investeerders over de hele wereld die bereid zijn te helpen als u hen kunt overtuigen met uw bedrijfsplan en het team dat achter uw project staat. Maak dus niet de fout die veel eigenaren van kleine bedrijven maken als ze denken dat de bank de enige plek is waar ze geld voor hun bedrijf kunnen krijgen.

Uw timing om een ​​lening aan te vragen is belangrijk

Dit is een grote fout die eigenaren van kleine bedrijven vaak maken en betalen in de vorm van het niet kunnen krijgen van de lening die ze willen tegen de voorwaarden die ze willen. Kijk, je krijgt altijd te horen dat je een sterk businessplan moet hebben, want dat is de enige manier waarop investeerders je als ondernemer of ondernemer zullen vertrouwen. Wanneer u uw bedrijfsplan maakt, noteert u niet zomaar willekeurige getallen op een stuk papier. Uw plan moet u een idee geven van wat uw bedrijf de komende tijd nodig heeft. Dan is het verstandig om ruim van tevoren leningen aan te vragen en niet op het elfde uur.

Als je op het elfde uur een lening aanvraagt, word je gezien als een bedrijf in de problemen. De meeste investeerders zullen uw bedrijf zien als het zinkende schip en zullen er nooit op willen stappen. Het verkrijgen van een lening in deze omstandigheden kan bijna onmogelijk worden. Dit is de reden waarom u een zakelijke lening vooraf moet aanvragen en niet precies op het moment dat u deze nodig heeft. U moet er ook rekening mee houden dat het goedkeuringsproces voor leningen ook tijd kost. Als u het geld dringend nodig heeft, zal elke dag die verstrijkt tijdens het goedkeuringsproces meer schade toebrengen aan uw bedrijf.

De juiste mensen kunnen het verschil maken

Verantwoordelijkheden delegeren aan de juiste mensen is een kunst en vaardigheid die niet veel ondernemers hebben. Vaak vertrouwen eigenaren van kleine bedrijven te veel op hun eigen vaardigheden en zijn ze bang om iemand anders te vertrouwen om dingen voor hen te doen. Dit kan een ernstige fout zijn, omdat u niet tegelijkertijd de boer en meester van alle transacties kunt zijn. U bent bijvoorbeeld misschien goed in het berekenen van cijfers en het maken van nauwkeurige projecties voor het bedrijf, maar niet erg goed in verkoop en het presenteren van ideeën. Als u uw bedrijfsidee, de verkoopbaarheid en de reikwijdte ervan moet pitchen aan de investeerders, kies dan de persoon die het het beste kan presenteren. Ondanks je geweldige businessplan, zul je er niet in slagen een lening te krijgen vanwege je nervositeit en gebrek aan vertrouwen als het gaat om handelen als een slimme verkoper.

U moet er rekening mee houden dat investeerders niet alleen in uw bedrijf investeren, maar ook in u. Het is erg belangrijk dat ze uw persoonlijkheid leuk vinden om in uw project te investeren. Als u onvoorbereid of nerveus voor hen verschijnt, krijgt u de indruk dat u niet geschikt bent om het project te leiden, dat uw besluitvorming gebrekkig is en dat u geen sterke teams kunt creëren.

Een goed voorbereide presentatie kan harten winnen

Het maakt niet uit wie de presentatie geeft als de inhoud saai is en niet ingaat op de punten waar beleggers het meest nieuwsgierig naar zijn. Zet eerst je cijfers op een rij en breng ze op de juiste punten in de presentatie. Wees de investeerder in uw gedachten en denk aan de vragen die u zou stellen als iemand u hetzelfde product/dezelfde dienst zou aanbieden. Laat uw accountant, adviseur en bedrijfsjurist aan uw zijde staan ​​bij het voorbereiden van de presentatie. U wilt tijdens de presentatie geen verkeerde cijfers geven en op het einde voor een slechte deal vallen. Het belangrijkste is om uw bedrijfsidee zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Vaak zijn de presentaties zo all-over-the-place dat beleggers er geen kop en staart van kunnen maken. Als ze uw bedrijf niet begrijpen, zullen ze nooit investeren.

Houd er dus rekening mee dat het verkrijgen van een lening niet zo’n grote uitdaging is. Meestal zijn het slechts enkele kleine fouten in de bovengenoemde gebieden die de oorzaak worden van gemiste kansen om de juiste leningen voor uw bedrijf te krijgen. Maak een solide businessplan, kies de juiste mensen om uw bedrijf te vertegenwoordigen en gebruik alle opties die voor u beschikbaar zijn op het juiste moment om uw bedrijf te laten groeien in het tempo dat u wilt.