Een lening kiezen – Hoe u gewetenloze leningwebsites en adverteerders kunt herkennen

Het vinden van de juiste lening en het juiste leningbedrijf kan soms erg moeilijk zijn, en met zoveel kredietverstrekkers die adverteren en websites opzetten, kan het kiezen van een leningproduct tegenwoordig een echt mijnenveld zijn voor de consument. Tegelijkertijd is het aangaan van een lening een serieuze en langdurige financiële verplichting, en om te voorkomen dat u wordt opgelicht of in de problemen komt met betrekking tot uw financiën, is het van vitaal belang dat u niet alleen de juiste lening vindt product maar ook de juiste kredietverstrekker. Er zijn tegenwoordig veel geldschieters, maar het is belangrijk om te onthouden dat sommige van deze geldschieters gewetenloos en oneerlijk kunnen zijn in hun leenpraktijken, en de enige persoon die in dergelijke gevallen lijdt, is de lener.

Hoe glanzend de advertentie of hoe kleurrijk de website ook is, het is belangrijk om te weten hoe u een minder hartige geldschieter kunt herkennen, omdat dit u in de toekomst een fortuin en veel verdriet en stress kan besparen. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar u op moet letten om de valkuilen van gewetenlozere leenpraktijken te vermijden. Deze omvatten:

o Controleren of de kredietverstrekker gereguleerd is. U moet op de website of in de advertentie controleren of het leningbedrijf wordt gereguleerd door de Financial Services Authority. Dit biedt essentiële bescherming voor u als consument, en zonder deze zou de kredietverstrekker zich inlaten met allerlei oneerlijke praktijken, wat u absoluut wilt vermijden. Het bedrijf moet op de website of advertentie vermelden dat het FSA-gereguleerd is, en als dit niet het geval is, moet u dit vermijden.

o Kwaliteit van informatie. Hoewel kleurrijke websites en glanzende advertenties in het oog kunnen springen, gaat het bij het afsluiten van een lening om de kwaliteit van de informatie die wordt verstrekt. Als de informatie op de advertentie of op de website erg vaag is en u zich uitsluitend richt op het proberen om u een lening af te sluiten in plaats van het verstrekken van informatie om u te helpen een beslissing te nemen met betrekking tot het aangaan van een lening, wilt u misschien afstand nemen.

o Opdringerige verkooptechnieken. Veel consumenten zien een website of advertentie voor een lening en nemen vervolgens telefonisch contact op met het bedrijf. Als u dit doet en merkt dat de verkoopmedewerkers u ertoe aanzetten financiering af te sluiten, moet u waarschijnlijk wegblijven. Dit zou uw beslissing moeten zijn, en u zou geen verkopers moeten hebben die u vertellen dat ‘als u de financiering daar niet afsluit en dan is er een kans dat u helemaal geen financiering krijgt of dat u een hoger bedrag moet betalen. tarief’.

o Moderne woekeraars. Let ook op advertenties van moderne woekeraars. Nogmaals, het opzetten van een opvallende website of glanzende advertentie kan eenvoudig zijn en kan zeer effectief zijn bij het aantrekken van nietsvermoedende klanten. Vermijd bedrijven die zich richten op mensen met een slechte kredietwaardigheid, huis-aan-huis terugbetalingen innen en woekerrentes aanrekenen, hoe aantrekkelijk ze ook proberen de deal goed te laten klinken.

o Kosten voor het verwerken van uw aanvraag. Een ding dat alarmbellen zou moeten doen rinkelen, is waar de advertentie van de website een snellere verwerking biedt of de garantie dat u, ongeacht uw omstandigheden, een lening kunt vinden in ruil voor een vergoeding. Een aantal leningmaatschappijen rekenen rond de £ 50 of meer om een ​​leningaanvraag te verwerken, vaak met ongegronde garanties dat ze de perfecte lening voor u kunnen vinden, ongeacht uw kredietstatus.

o PPI of hard selling PPI toevoegen: Een betalingsbeschermingsverzekering kan een waardevol type dekking zijn, maar het is niet verplicht en hoeft zeker niet te worden afgesloten bij de kredietverstrekker via welke u financiering aanneemt. De website moet duidelijk maken dat de dekking optioneel is, en u moet controleren of u niet zonder uw medeweten wordt geleid om ervoor te kiezen bij het accepteren van een leningofferte.

o Geadverteerde tarieven: Sommige websites en advertenties zullen iets in de trant van ‘concurrerende lage tarieven vanaf…’ plaatsen, terwijl ze u eigenlijk zouden moeten adviseren wat de typische APR is voor hun leningen. De typische APR is het percentage dat 66% of meer van de aanvragers daadwerkelijk zal krijgen.

Kortom, naar wat voor soort lening je ook op zoek bent, je moet je niet focussen op de aantrekkelijkheid van de advertentie of website. In plaats daarvan moet u ervoor zorgen dat:

o Het bedrijf is FSA gereguleerd

o De verstrekte informatie stelt u in staat een weloverwogen beslissing te nemen

o U wordt niet overgehaald om een ​​lening af te sluiten of een beslissing te nemen door opdringerige verkopers

o U sluit zich niet aan bij leningen van kredietverstrekkers aan de deur die woekerprijzen in rekening brengen en zich richten op huishoudens met een laag krediet en een laag inkomen

o U betaalt niet voor de behandeling van uw leningaanvraag of voor een garantie voor het krijgen van een lening

o Laat u niet dwingen om een ​​betalingsbeschermingsdekking af te sluiten bij die specifieke geldschieter

o Kijk uit voor websites die adverteren met ’tarieven vanaf…’ in plaats van een typische APR