Een lening aanvragen met minder hoofdpijn

Weet u niet zeker hoe u een lening kunt krijgen? Bepaal voordat u een lening aanvraagt ​​of u deze echt nodig heeft. Is het voor een huisreparatie waar je geen dag meer zonder kunt? Is het voor een leenauto omdat uw dagelijkse chauffeur net met pensioen is? Is het voor een studie die je anders niet uit eigen zak zou kunnen betalen?

Aan de andere kant, is het voor een bubbelbad dat je gewoon heel graag wilt, of een nieuwe mooie auto die je net op televisie hebt gezien? Is het doel van de lening een leuke eilandvakantie of een gloednieuwe slaapkamermeubelset?

Denk eerst! Het wordt aanbevolen om een ​​lening aan te gaan voor iets dat u meer waarde oplevert, of voor iets dat u echt nodig heeft. Als het een luxeartikel is, kun je beter gewoon je geld sparen en het op de lange termijn kopen. Niet alleen zijn de meeste aankopen van luxe artikelen meestal duurder dan noodzakelijke artikelen, maar u zult er ook een groot deel van de rente bovenop gooien om in de loop van de tijd af te betalen als u koopt met een lening, waardoor de kosten van uw weelderige nieuwe aankoop toenemen .

Een lening is een overeenkomst om geld te lenen, in ruil voor het terugbetalen met extra rente over een bepaalde periode. We bevinden ons nu in een omgeving met lage rente, maar zelfs een klein percentage van de rente kan over een lange periode aanzienlijk oplopen. Rentetarieven kunnen ook vast voor variabel zijn. Zorg ervoor dat u de details kent voordat u een stippellijn ondertekent, want zowel vast als variabel hebben voor- en nadelen.

De leentermijn is de tijdsduur die u van plan bent om de lening aan de uitgever terug te betalen. Dit kan een zeer korte tijd zijn als het een kleine persoonlijke lening is, of het kan een zeer lange tijd zijn, zoals een hypotheek van 30 jaar. Hoewel de termijn wordt vermeld, kunnen de meeste leningen sneller worden terugbetaald; dit kan u ook veel aan rente schelen!

De lening hoofdsom is het werkelijke bedrag dat de uitgever u gaat geven wanneer u tekent voor de lening. De hoofdsom is meestal een van de belangrijkste factoren bij het aanvragen van een lening, omdat de emittent zal willen verifiëren dat u de volledige hoofdsom nodig heeft.

Het eerste dat u nodig heeft om een ​​lening aan te vragen, is een document dat uw inkomen aangeeft. Meestal zou een W-2 of een paar maanden aan salarisstrookjes voldoende moeten zijn. Ook in deze fase kan het arbeidsverleden van belang zijn, afhankelijk van de omvang van de lening. Als de lener een bedrijf is, kunnen K-1’s, belastingaangiften, 1099’s of ander papierwerk vereist zijn.

Vervolgens wordt waarschijnlijk een inventarisatie van uw activa gemaakt. Items zoals bankrekeningen, cd’s, 401(k)-afschriften, aandelen en beleggingsfondsen, contante waarde in levensverzekeringen en andere aandelen die u mogelijk bezit. Dit is meestal een extra bewijs dat u beschikt over wat nodig is om de lening terug te betalen. Uw vermogen komt soms ook in aanmerking voor beslaglegging in het geval u in gebreke blijft met uw lening.

Uw persoonlijke gegevens zijn ook vereist, zoals rijbewijs of paspoort, burgerservicenummer, huidige en vroegere woningen, contactnummers of andere informatie die de uitgever mogelijk nodig heeft om in het bestand te bewaren als ze u nodig hebben om u te vinden als u zich in de buurt bevindt. een standaardsituatie.

Nadat u de lening heeft aangevraagd, zal de uitgever hoogstwaarschijnlijk uw credit score uitvoeren, uw inkomen verifiëren, uw vermogen verifiëren en beginnen met uw volledige profiel in aanmerking te nemen. Indien in aanmerking komt, zal de emittent een overeenkomst voor u schrijven die u moet ondertekenen, waarin de voorwaarden van de lening worden vermeld. Dit omvat de overeengekomen hoofdsom, in aanmerking komende rentevoet, vergoedingen om de lening te verstrekken, terugbetalingsbeleid en andere openbaarmakingen, regels en voorschriften die van toepassing zijn op het type lening dat wordt aangevraagd.

Zorg ervoor dat u alles leest in deze fase van het proces! Als je niet begrijpt wat iets betekent, of als je niet zeker weet of iets goed lijkt, stop dan en stel vragen! Het laatste dat u wilt, is gebonden zijn aan een lening die u niet van plan was te zijn. Er is ook altijd het menselijke element, en er kan een simpele fout zijn die u op den duur kan kosten.

Ten slotte, nadat u bent geaccepteerd en de leningdocumenten hebt ondertekend, is het nu uw verantwoordelijkheid om u aan de voorwaarden van de lening te houden. Wees allereerst op tijd met uw betalingen! Gemiste of te late betalingen kunnen niet alleen van invloed zijn op uw kredietscore voor toekomstige leningen, maar kunnen ook kosten en rente met zich meebrengen die samengaan met uw geleende bedrag. Te late vergoedingen en boetes zijn een snelle manier om uw lening uit de hand te lopen en kosten u aanzienlijk meer dan u ooit van plan was om te betalen.

En als je op tijd betaalt, is het tegenovergestelde waar! Uw kredietscore kan verbeteren naarmate u uw betalingen verricht, en de kans is groter dat u enige speelruimte krijgt als u onverwachts in de problemen komt.

Zorg ervoor dat u uw lening regelmatig controleert. Zorg ervoor dat u zo goed mogelijk profiteert van de lening. Bij sommige emittenten kunt u een lager krediet krijgen door uw account automatisch op te stellen en andere kredietverstrekkers zijn misschien bereid uw rentetarief te verlagen door middel van een herstructurering of herfinanciering. Doe waar mogelijk een extra betaling of ballonbetaling om de lening sneller af te lossen, want dit bespaart u op de lange termijn geld. Leningen kunnen een grote hulp zijn als ze op de juiste manier worden gebruikt, maar ze kunnen een nadeel zijn als ze onverantwoord worden gebruikt.