Een kredietlijn voor thuisvermogen in Californië begrijpen

Voor veel mensen die in Californië wonen, kan een home equity-kredietlijn, of HELOC, hen door financieel moeilijke tijden helpen. Dit zijn open of doorlopende leningen waarmee u zelf geld kunt voorschieten tot een vooraf goedgekeurde kredietlimiet. Op deze manier werken ze net als een creditcard.

Het verschil is dat de rente normaal gesproken laag is en de betalingsopties flexibel zijn tijdens de initiële trekkingsperiode. Als de trekkingsperiode bijvoorbeeld tien jaar is, is dat hoe lang de kredietlijn openstaat. Zolang je onder de limiet zit, kun je ertegen tekenen. In de meeste gevallen moet het saldo aan het einde van de trekkingsperiode volledig worden betaald.

Als u tijdens de trekkingsperiode voorschotten opneemt, begint u maandelijkse betalingen te doen, waarvan de meeste naar het terugbetalen van de rente. Er zijn enkele kredietlijnen waarmee u alleen rente kunt betalen. U moet wel voorzichtig zijn wanneer u alleen rente betaalt, omdat veel kredietlijnen voor eigen vermogen ballonbetalingen zullen hebben naarmate de trekkingsperiode ten einde loopt. Hoe meer u verschuldigd bent op die kredietlimiet, hoe groter deze betalingen zullen zijn.

In het ergste geval moet het volledige verschuldigde bedrag in één keer worden terugbetaald. Daarom is het belangrijk om alle voorwaarden te begrijpen voordat u de slotdocumenten ondertekent. In veel gevallen zal er een optie zijn om de lening terug te betalen over een vaste periode nadat de trekkingsperiode is afgelopen, maar u moet ervoor zorgen dat dit het geval is voordat de bank om volledige betaling vraagt.

In sommige gevallen kan de rente aanpasbaar zijn en is deze gekoppeld aan de Prime Lending Rate, het tarief dat de grote banken aan hun meest kredietwaardige klanten in rekening brengen. Er is meestal een limiet aan hoe hoog deze rente kan gaan. Wanneer de rente zich aanpast, hangt af van de aangeboden voorwaarden en is iets waar u rekening mee moet houden. Rente betaald op een kredietlijn voor eigen vermogen is normaal gesproken fiscaal aftrekbaar.

Als u in Californië woont, heeft u de mogelijkheid om te beslissen of u externe of aangesloten bedrijven toegang wilt geven tot uw persoonlijke financiële gegevens. Uw geldschieter kan vanwege de California Financial Information Privacy Act alleen financiële informatie vrijgeven aan bedrijven die een gevestigd belang hebben bij het veiligstellen van de lening. Als u overweegt om een ​​kredietlijn voor het eigen vermogen aan te vragen, is het belangrijk om dit allemaal in gedachten te houden.