Een kredietlijn voor eigen vermogen begrijpen

Wat is een kredietlijn voor eigen vermogen? Een kredietlijn voor eigen vermogen is een doorlopende lening, met een minimum en maximum opnamebedrag.

En wat maakt het gebruik van een home equity kredietlijn een haalbare lening optie in vergelijking met een home equity lening?

Er is het gebruiksgemak bij het verkrijgen van toegang tot de lening. Dit kan net zo probleemloos zijn als het schrijven van een speciale cheque om toegang te krijgen tot de rekening, het gebruik van uw creditcard of geldautomaten om geld te krijgen. Bovendien betaal je alleen rente over het bedrag dat je hebt gebruikt. En hebben de mogelijkheid om de kredietlimiet te verlengen wanneer de trekkingsperiode afloopt.

Aan de andere kant wordt de home equity-lening in één keer aan u uitbetaald, onmiddellijk nadat het contract is ondertekend. Zodra u het volledige bedrag heeft ontvangen, kunt u niet meer lenen op die rekening.

Dit biedt u de flexibiliteit om toegang te krijgen tot het bedrag dat u moet lenen wanneer u dat wilt voor de duur van de overeenkomst. Als u van plan bent om het geleende bedrag in termijnen te gebruiken, zoals collegegeld, of als een tussenoplossing terwijl u werkloos bent, sluit dan een kredietlijn voor eigen vermogen af.

Financiële experts raden over het algemeen het gebruik van een home equity-lening aan voor grote items, zoals een auto of jacht, medische noodgevallen of voor het renoveren van een huis.

Met het gebruik van een kredietlijn voor eigen vermogen kunt u het betalen van de hoofdsom voor een afgesproken aantal jaren uitstellen of een speciale kortingsrente betalen. Aan de andere kant van het spectrum vereist een lening met eigen vermogen dat u de hoofdsom en rentekosten betaalt voor de duur van de gehele lening.

Als u een gedisciplineerde houding hebt ten opzichte van het beheer van uw geld, dan zal een kredietlijn voor eigen vermogen voor u werken. Je gebruikt het alleen als het nodig is.

U zult genieten van meer keuze aan betalingsopties op basis van rentetarieven. Sommige kredietverstrekkers bieden een flexibele rentevoet of een waarbij de lener de hoofdsom plus rente betaalt; het is allemaal aan de lener. Of u kunt ook kiezen voor een vast maandelijks betalingsschema.

Daarnaast heeft een kredietlijn voor eigen vermogen kortere betalingstermijnschema’s. Met een overwaarde lening betaalt u voor het gemak over een langere periode.

Er zijn echter twee kenmerken die een kredietlijn voor eigen vermogen heeft, die moeten worden afgewogen tegen de voordelen:

Een kredietlijn voor eigen vermogen stelt u een groot kredietbedrag ter beschikking. Als u de lening echter niet betaalt, loopt u een reëel risico om uw huis te verliezen. Omgekeerd is dit de reden waarom het aantrekkelijk is voor kredietverstrekkers, omdat hun ervaring heeft geleerd dat maar heel weinig kredietnemers in gebreke blijven bij betalingen.

Het tweede kenmerk is de mogelijkheid om een ​​groot aflossingsbedrag te betalen aan het einde van de kredietlijn voor eigen vermogen. Vraag de kredietverstrekker of dit een kenmerk van de lening is, en zo ja, beoordeel of u dit bedrag kunt betalen. Als u denkt dat u niet over de capaciteit beschikt, laat dan een verlengingsoptie in het contract opnemen.

Er zijn geen pasklare antwoorden op de vraag of een kredietlijn voor eigen vermogen de beste leningoptie voor u is. Als lener moet u uw behoefte aan de lening beoordelen, het doel waarvoor u deze wilt gebruiken en uw capaciteit om te betalen. Alleen dan kunt u een weloverwogen beslissing nemen over deze lening.