Een hypotheek herfinancieren of wijzigen

Omdat de hypotheekrentes steeds lager worden, hebben huiseigenaren met geld overwogen hun huizen te herfinancieren om deze lagere rentetarieven te verkrijgen. Er zijn veel voorbeelden van huiseigenaren die elke maand honderden dollars kunnen besparen door een hypotheek te herfinancieren om hun betalingen te verlagen en hun financiële toekomst te helpen.

Het lijkt erop dat zonder enige twijfel elke maand geld besparen door middel van herfinanciering van uw woningkrediet, misschien niet de juiste keuze voor u is. Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden, zoals:

Ga je voor lange of korte termijn in je huis wonen?

Een belangrijke vraag die een huiseigenaar moet overwegen, is hoe lang hij in zijn huis zal blijven wonen. Als u verwacht 5 jaar of minder in uw huis te wonen, dan kan het zowel moeilijk als onverstandig zijn om een ​​herfinanciering te krijgen. De kosten van herfinanciering moeten verantwoord zijn en dat mag niet binnen die periode van 5 jaar.

Bereken de totale besparing.

Zoek uit wat u precies bespaart met een goede herfinanciering. Als de besparing slechts een paar dollar per maand is, moet u misschien elders in uw leven en rond het huis op kleine kosten besparen in plaats van te herfinancieren. Op deze manier vermijdt u sluitingskosten en andere gerelateerde kosten bij herfinanciering. Herfinanciering om $ 37 dollar per maand te besparen, is de tijd, het gedoe, het risico of de sluitingskosten gewoon niet waard.

Kijk goed naar uw financiën.

In plaats van zomaar in een hypotheek oversluiten te duiken, kijk je naar je uitgaven en kijk of het mogelijk is om de kosten elders te verlagen om de hypotheek elke maand op tijd af te betalen. Kijk of u uw budget kunt vereenvoudigen en waar u op de kosten kunt besparen voordat u de kosten van het oversluiten van een woninghypotheek behandelt.

Ken uw kredietwaardigheid.

Als de financiën krap waren en als gevolg daarvan een of twee hypotheekbetalingen te laat of volledig gemist zijn, controleer dan uw kredietwaardigheid om te zien hoe deze is beïnvloed. Over het algemeen staan ​​late hypotheekbetalingen mogelijk niet op uw credit score, terwijl gemiste betalingen bijna altijd worden gemeld. Als uw kredietwaardigheid heeft geleden, is het herfinancieren van uw huis misschien geen geldbesparende bezigheid.

Zorg ervoor dat een herfinanciering of wijziging van een huishypotheek zelfs zinvol is.

Voordat u uw huis daadwerkelijk herfinanciert, moet u ervoor zorgen dat u al uw opties hebt onderzocht. Zorg ervoor dat u offertes krijgt van verschillende gerenommeerde hypotheekverstrekkers en banken voordat u iets tekent. Zorg er ook voor dat u klaar bent, met een goed plan, over hoe u het geld dat u kunt sparen kunt gebruiken om uw toekomstige financiële situatie te verbeteren.