Een huis kopen – 7 stappen naar eigenwoningbezit in 7 weken!

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen intimiderend, simpelweg omdat het een complex proces is dat we zelden doen. Dus laten we het in hapklare brokken koken. Het is eigenlijk een eenvoudige reeks die iedereen kan beheersen om snel zijn droom van eigenwoningbezit te bereiken.

1. Waar NIET te beginnen: Ga niet meteen aan de slag met een makelaar. De meeste mensen strekken zich uit om genoeg geld te hebben om te sluiten. Het gebruik van een “Kopersagent” kost u 2% -3% meer voor het huis en kan u ervan weerhouden er een te betalen. Dus waar moet je beginnen?

2. Waar te beginnen: Ga indien mogelijk naar nieuwe woningen kijken. Doe geen verplichtingen, kijk gewoon en stel veel vragen. NIET akkoord gaan met het gebruik van hun hypotheekbedrijf. Kijk ook naar bestaande woningen. Bel ALLEEN de makelaar voor elk huis. Praat er NOOIT over met een andere agent, hoezeer ze u ook proberen over te halen.

Vertel de listing agent dat u geen gebruik maakt van een aankoopmakelaar en als u een bod uitbrengt, verlaagt u de biedprijs met 3% ter compensatie. Ze moeten het eens zijn. Zo niet, overweeg dan een ander huis. Laat deze makelaar u GEEN andere huizen zien; zij worden dan uw aankoopmakelaar!

FEIT: Ze zullen je allemaal vertellen dat de verkoper hun commissie betaalt, zodat het jou niets kost. Onzin! ALLES wat de verkoper “betaalt” is ingebouwd in uw uiteindelijke prijs! Verkopers willen netto kosten na verkoop. Als de commissiekosten 3% lager zijn, kunnen ze een 3% lagere prijs van u aannemen en hetzelfde nettobedrag. Gemakkelijk! EN de makelaar en uw hypotheekverstrekker zullen nog steeds de contractzaken afhandelen.

3. Hoeveel kan ik me veroorloven? Als u een nieuwe woning koopt, maakt u gebruik van de hypotheekverstrekker van de aannemer. Bespaart u geld en tijd. Ze zullen u “pre-kwalificeren” en u vertellen hoeveel u kunt uitgeven. Als dat niet het geval is, schakel dan een lokale hypotheekverstrekker in. Bij voorkeur lokale vestiging van een landelijk bedrijf.

Als u met verschillende nieuwe huizenbouwers praat, kwalificeer u dan eerst: tel al uw maandelijkse schuldbetalingen op, alleen minima. Ga naar Realtor.com, Bankrate.com & zoek naar hypotheekcalculators. Vul uw nummers in om het antwoord te krijgen.

Best: Zoek op Realtor.com een ​​lokale woninglijst op en gebruik de rekenmachine op de pagina. Listing Realtor had de schattingen van belastingen en verzekeringen voor dat huis voor u in de rekenmachine moeten zetten. Deze heb je nodig om het totaal aantal te krijgen.

4. Vind je droomhuis: Zoekopdracht! Realtor.com, zoekmachines, kranten en hun website’s, sturen waarschijnlijke gebieden aan die op zoek zijn naar. FEIT: tekenen. Doe al het bovenstaande. Resultaten van kruiswedstrijden. Wanneer u prospects online vindt, rijdt u naar het gebied en zoekt u anderen. Ik vond er verschillende op deze manier en hielp een klant er een te kopen! Doe hetzelfde, zelfs als u om dezelfde redenen een aankoopmakelaar gebruikt. Anders zou je de perfecte kunnen missen.

5. Hoe maak je de beste deal? Zet in het contract voor de verkoper om alle sluitingskosten te betalen die onderhandelbaar zijn en 3% of 6% van uw totale sluitingskosten. Vraag ernaar bij de hypotheekverstrekker. Dit vermindert uw geld nodig tot een klein bedrag.

6.Inspecteren: Zorg voor een inspecteur die alleen aan u rapporteert! Ga met hem mee. Vragen stellen. Je zult veel leren!

7. Sluit! Vraag uw lening officier en de makelaar om met u mee te gaan. Controleer de nummers op de sluitingsverklaring. Als het goed is, ondertekent u de papieren. Ze zijn sowieso niet onderhandelbaar. Dit geeft 2-3 weken om een ​​huis te vinden en het contract uit te werken en 3-4 weken om de hypotheek te verwerken en klaar te maken om af te sluiten. 7 weken naar uw droomhuis! Woehoe!